Seyfullah POLAT/ Uluslararası ' Geçmişten Günümüze Urfa'da Müzik' sempozyumu gibi çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek; 'Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen bu etkinlik ile Şanlıurfa'nın önemli bir değeri olan müziğimize bilimsel bir bakış ile farklı bir boyut kazandırılmasının yanı sıra UNESCO'nun geçici listesinde bulunan Şanlıurfa müziğinin kalıcı hale getirilmesi için önemli bir kazanım elde edilecektir. Şanlıurfa müzik yaşam demektir. Bu etkinlik ile aynı zamanda Şanlıurfa kültürünün müziğe yansıyan çeşitliliği Gümrükhanı, Rabia Meydanı gibi alanlarda tüm şehri kuşatacaktır' dedi.
Atık Su tesisi açılışa hazır
Önümüzdeki hafta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa tarihinin yerel anlamdaki en büyük kompleks tesis yatırımı olarak nitelendirilen Şanlıurfa Merkez Atık Su Arıtma Tesisi'ndeki çalışmaların tamamlandığını belirten Nihat Çiftçi, 19 Kasım Pazartesi günü saat 14.00'de düzenlenecek açılış töreni ile tesisi hizmete sunacaklarını belirterek tüm vatandaşları açılışa davet etti.
Ulaşım Zirvesi Şanlıurfa'da toplanacak
Nihat çiftçi açıklamalarına devamla Şanlıurfa'nın önemli bir organizasyona daha ev sahipli yapacağını belirterek, 20 Kasım Salı günü ise Şanlıurfa'nın bu kez Ulaşım Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını söyledi. Nihat Çiftçi, 160 ülkeden ulaşım alanında uzman kişilerin katılacağı zirvenin Şanlıurfa'da yapılmasının bölge açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti.
İlçe Belediyelerine 7 Milyon TL'lik araç desteği
Nihat Çiftçi, Ulaşım Zirvesinin yapılacağı 20 Kasım tarihinde Büyükşehir BELSAN Garajında saat 16.30'da düzenlenecek törenle 8 ilçe ulaşımına yönelik 7 milyon değerinde araç desteğinin sağlanacağını belirterek bu araç desteğinin İlçe Belediyeleri için çok önemli bir katkı olacağını belirterek vatandaşları bu teslim törenine de davet etti.

Vatandaşlarımızı 2. Kitap Fuarına bekliyoruz
Şanlıurfa'nın her alanda gelişim gösterdiğini basın açıklamasında sözlerine ekleyen Nihat Çiftçi, 23 Kasım - 02 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 100'ü aşkın yazarın katılım göstereceği 2. Ulusal Kitap Fuarı ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını da belirtti. Belirlenen tarihler arasında yazarların okurları ile imza günlerinde kitapseverler ile buluşacağını belirten Çiftçi, tüm kitap severleri 23 Kasım - 02 Aralık tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezine davet etti.

Kuveyt'ten yatırımcılar gelecek, Sırada Katar ve Çin gezisi var.
Sorumuz üzerine Kuveyt temaslarını değerlendiren Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve iş adamları, İş dünyasında faaliyet gösteren STK'lar ile birlikte Kuveyt'e adeta çıkartma yapıldığını belirterek temaslarının çok olumlu geçtiğini ve Kuveytli iş adamlarına Şanlıurfa'ya yönelik yatırım yapma çağrısında bulunduklarını söyledi. Çiftçi, özellikle Yerelden Kalkınma Modeli kapsamında iş adamlarının Şanlıurfa'ya yatırım yapmalarının çok önemli olduğunu belirterek, önümüzdeki süreçlerde de bu kez Katar ve Çin'e yönelik bir gezi düzenleyerek aynı davet çağrısını bu ülkelerde de yapacaklarını belirtti.
Nihat Çiftçi açıklamalarına devamla 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlere bakmadan Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına devam ettiğinin altını çizerek Şanlıurfa'nın sorunlarını çözmek için gece gündüz demeden gayret gösterdiklerini dile getirdi.