Haber Merkezi / Akçakale Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca yapacağı gıda yardımı, 114 mahallede yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.
Akçakale Belediyesi tarafından ilk dağıtımı yapılan yardım kolilerinin dağıtımına Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın eşi Ayşenur Ayhan, Akçakale Belediyesi destek hizmetleri müdürü İbrahim Akkurt ve belediye başkan yardımcısı Naciye Kurt katıldı.
Yüzlerce yardım kolisinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı organizasyonda konuşan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın eşi Ayşenur Ayhan ; "Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere paketlediğimiz koliler Belediyemiz görevlilerince dağıtımı yapılacaktır.
Akçakale Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yürüttüğü bu çalışma kapsamında ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapıyoruz. Yürütülen bu çalışma kapsamında ihtiyaç sahiplerini tespit ederek burada hazırladığımız kolileri onlara birebir teslim ediyoruz. Başkan yardımcılarımız ve diğer görevliler bu çalışmaları yakından takip ediyor. Hedefimiz; Milletimizin mutluluğudur. Kimsesizlerin kimsesi olabilmek adına Akçakale Belediyesi olarak ihtiyaç sahiplerine hem gıda, hem de diğer yardım ve etkinlikler ile ulaşmaya çalışıyoruz.
Resmi olarak arkadaşlarımız dağıtımlara başladılar. Yardım alan vatandaşların gerçekten bu yardıma ihtiyaçları olup olmadıklarını araştırıyorlar. Yardıma ihtiyacı olanlara bu paketler veriliyor ve adreslerine kadar götürülüyor. Bu arada unutmadan Anakara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın melih gökçek beye bizlere vermiş olduğu önemli desteklerinden dolayı da çok teşekkür ediyoruz." Dedi.
Yardım kolileri 5 kişilik bir ailenin yaklaşık 2 aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde oluşturuldu. Her aileye 5 koli şeklinde dağıtılan yardım paketlerinin dördünde temel gıdalardan oluşurken bir pakette de genel temizlik ürünleri bulunuyor. Paketler içerisinde 10 kg Makarna, 5 lt Ayçiçeği yağı, 5 kg Un, 2 kg Arpa Şehriye, 1 kg Çekirdeksiz Kuru Üzüm, 3 kg Çay, 6 kg Çay Şekeri, 4 kg Reçel, 2 kg Tahin Helva, 5 kg Pirinç, 5 kg Kuru Fasulye, 3 kg Nohut, 5 kg Bulgur, 2 kg Zeytin, 3 kg Peynir, 2 kg Domates Salçası, 3 kg Tuz, Çamaşır Suyu, Banyo Sabunu, Toz Deterjan, Sıvı Bulaşık Sabunu ve muhtelif temizlik malzemeleri bulunuyor.
Akçakale Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile 114 Mahalle Muhtarının ortak çalışması neticesinde tespit edilen ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı boyunca yardım kolileri dağıtımına devam edilecek.