Haber Merkezi / İstanbul, Ankara, Kayseri, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa Suriye'de ise Rasulayn ve Telabyad olmak üzere sınav yurt içi ve yurt dışında 12 farklı merkezde yapıldı.
Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde, sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılan sınavda 1000'i aşkın personel görev aldı. 410 salonda yapılan sınava, 7900 öğrenci girdi.
Yerleştirilmeye hak kazanacak öğrenciler, aldıkları puan sıralamasına göre ve tercihleri doğrultusunda yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak Türkiye'de bulunan 80'nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitelerine kayıt yapma hakkı elde edecekler. Yapılan yabancı uyruklu öğrenci sınavı, ülkemizde yapılan benzer sınavlara göre en fazla öğrenci katılımı olan ve üniversitelerce kabul gören sınav olarak ilgi görüyor.
Sınav binalarını ve salonları gezerek Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü yetkililerinden bilgiler alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik öğrencilerle ilgilenerek sınavda başarılar diledi.
Harran Üniversitesi olarak yabancı uyruklu öğrencilere yönelik HARRANYÖS sınavını yaptıklarını belirten Rektör Çelik; 'Sınavımızı yurt içi ve yurt dışı olmak üzere 12 merkezde yapıyoruz. 7900 öğrencimiz bu sınava kabul edildi. Toplam olarak 1012 görevlimiz de sınavda görev aldılar. Seyreltilmiş sınıflar, temizlik, hijyen, mesafe gibi her türlü pandemi şartlarına riayet ederek sınavımızı gerçekleştiriyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum' diye konuştu.
Soru hazırlama, baskı, organizasyon, değerlendirme gibi tüm aşamaları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı standartlarında olmak üzere Harran Üniversitesi tarafından hazırlanan sınavın ikincisi ise 19 Haziran 2021 Cumartesi günü yapılacak.