Haber Merkezi / Başbakanlık tarafından Türkiye'de tam burslu olarak eğitim gören Üniversite öğrencileri, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde kaynaşma kahvaltısıyla kentteki gençlerle bir araya geldi.
Şanlıurfa'nın tarihi dokusuna hayran kalan öğrenciler kentin bir çok tarihi mekanını gezerken Balıklıgölü ve kapalı çarşısını da gezmeyi ihmal etmedi.
Balıklıgölün mistik dokusunun başka hiçbir kentte olmadığını belirten öğrenciler Şanlıurfa'ya adeta hayran kaldı.

"TANITIM NOKTASINDA BİZLERDE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ"
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, 36 ülkeden 100 üniversite öğrencisini Şanlıurfa'da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Peygamberler şehri Şanlıurfa'nın tanıtımı noktasında ellerini taşın altına koyduklarını ve gençlerin bir birleriyle kaynaşması noktasında birçok projeye imza attıklarını vurguladı.
Şanlıurfa'nın her noktasının tarih koktuğunu sözlerine ekleyen İl Müdürü Keşküş, "Şanlı kentimiz tarihi dokusuyla ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmasıyla turistleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Kentimizin tanıtımı noktasında yerel yönetim kadar bizlerde projeler üreterek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda 36 ülkeden 100 üniversite öğrencisini kentimizde misafir ettik. Onlara Şanlıurfa'yı anlattık ve tarihle buluşturduk."
Gerçekleştirilen etkinlik sonrası gençler Şanlıurfa'ya tekrar geleceklerinin sözünü vererek GHSİM ile programa katkı sağlayan yerel yönetimlere teşekkür etti.