Haber Merkezi / Umuda Engel yok Derneği'nin Akçakale'de ki gençlere ve engelcilere yönelik hazırladığı Proje Geçlik ve spor bakanlığı tarafından kabul edilerek hayata geçirildi.
Akçakale'de hayata geçirilen Proje'nin açılış törenine, Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar, İlçe Müftüsü Selhattin Özçelik, Devlet Hastanesi Başhekimi Emre Altun, Başhekim yardımcısı Mehmet Gümer, Akçakale ziraat odası başkanı Mehmet Ayhan, Esnaf ve sanatkarlar odası başkan yardımcısı İsa Argiş, Şanlıurfa Kent Koseyi Başkanı Adil Saraç, Hüda-Par İlçe Başkanı Halil Aydın. Sivil toplum örgütü başkanları, engeliler ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Amaçlarının Akçakale'de Gençlere Okumayı aşılamak için Kitap Kahve, Engeliler için ise, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor salonu sosyal alanı oluşturmak olduğunu belirten dernek yetkilileri, Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtiler.
Kitap Kahve Projesi 1 yıl, Fizik ve tedavi merkezi ise 6 ay Akçakale ilçesinde hizmet verecek.
Hayata geçirilen proje ile ilgili olarak bir açıklama yapan Proje Koordinatörü Mehmet Dikeç; Umuda Engel yok Derneği'nin Gençlik ve spor baanlığından kabul ettirdiği Kahve kitap, diğer projemiz ise sporcularımıza yönelik Fiziksel Aktivite, Egzersiz salonlarımızın açılışını gerçekleştirdik. Kahve ve kitap projemiz bir yıl, spor aktivitelerimiz ise 6 ay sürecek. Kitap Kahve Projemizin en temel esprisi şu; Biz biliyoruz ki bölgede ki çocuklar zekidirler ve herşeyi anlayabilecek kapasitededirler. Biz sadece şunu yaptık. Birateş yakarak bu çocuklarımızı kitaplarla tanıştırmayı istedik. Bu çocuklarımızın anlama kapasitelerini güçlendirmek, kendilerini ifade etmelerini sağlamak, Özellikle Üniversite sınavlarında anlama yeteneklerini geliştirmek, bol kitap okuyarak anlamalarını sağlamak. Tabi biz bir tarafta çocuklarımızın zihinsel gelişimini sağlamak isterken,diğer projelerimizi de, hem fiziksel hemde zihinsel anlamda çocuklarımızı geliştireceğiz. Bölgemizde gençlerin gelişimine katkıda bulunacağız' dedi.
Umuda Engel yok Derneği Başkanı Ahmet Efe Akdoğan ise; ' Umuda Engel yok Derneği olarak 2005 yılında ilk harekata başlarken, engellilerin yetimin, kimsesizin, Fakirin Fukaranın umudu olacak demiştik. Çok şükür bugünlere ulaştık. Gerek Yazılı ve görsel basında, sosyal medya da bizleri takip edenler, gerekse bire bir görüştüğümüz insanlar bu çalışmalarımıza şahit olmuşlardır.Bu günde ilçemizde eksikliğini hissettiğimiz, Özellikle eğitim noktasında çocuklarımızın bugüne kadar eksikliği ve yaşadığı sıkıntılara bir nebzede olsa çare olabilmek için Gençlik ve spor bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz Kitap Kahve,spor projemizi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu projemizin en güzel yanıda ilçemizde ilk defa böyle bir projeyi hayata geçiren bir sivil toplum örgütü olmasıdır. Bu projenin hayata geçirilmesi konusunda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda bu minvalde devam edecektir.'dedi.