Haber Merkezi / Belediyecilik çalışmalarının yanı sıra kültür ve eğitim çalışmalarına da önem veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nin öncülüğünde ilçenin tarihini, kültürel yapısını ve gelenek göreneklerini aktaracak bir kültür atlası oluşturulacak.
Karaköprü Belediyesi Araştırma Geliştirme Komisyonu ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Ekinci tarafından araştırmaları yapılan ve oluşturulan kültür atlasında ilçenin geçmişinden, kültüründen ve yaşantısından bilgiler yer alacak. Kültür atlasının oluşumu ile ilgili Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Karaköprü Belediye meclis toplantısında bir sunum yaparak bilgi verdi.
Oluşturulacak eserle ilgili konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Belediyesi olarak ilçeyi halka tanıtmak, kimliğini oluşturmak, sosyal yapısından iklimine, tarihine kadar her anlamda Karaköprü'müzü tanıtacak bir atlas oluşturma hazırlığı içerisindeyiz. Kitabın araştırmasını yapan Prof. Dr. Abdullah Ekinci hocamız meclis toplantımızda yaptığı çalışmalar ve gidişat ile ilgili bizlere bilgi verdi. İnşallah bu atlas sadece Karaköprü'nün değil Şanlıurfa'nın da tarihinin köklerine inecek bir eser olacaktır. Tamamlandığında bir programla tanıtımını yapacağız. Atlasın Karaköprü'müze hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
Prof. Dr. Abdullah Ekinci ise Karaköprü'nün tarihinin aktarılması konusunda kıyıda kaldığını, bunu gün yüzüne çıkarmak için önemli bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Prof. Dr. Ekinci, 'Karaköprü Belediyemiz ile birlikte Karaköprü'yü daha iyi anlamak, araştırmaları belgelendirmek ve geleceğe ulaştırmak içim önemli bir çalışma yapıyoruz. Kültür atlasımız çocuklarımıza önemli bir miras olarak kalacaktır. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz, inşallah en kısa sürede bitirip Şanlıurfa'ya güzel bir kültür atlası kazandıracağız. Desteklerinden dolayı Karaköprü Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum' diye konuştu.