Haber Merkezi / Yemyeşil bir Karaköprü için çalışan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Orman Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte ilçedeki Molla Gürani Ortaokulu'nda öğrencilerle fidan dikti. Etkinlikte Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, öğretmenler ve öğrenciler de fidan dikti.
Etkinlikte konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, orman haftası nedeniyle tüm Türkiye'de fidan dikme etkinlikleri yapıldığını ve kendilerinin de daha yeşil bir çevreye kavuşmak için öğrencilerle birlikte fidan diktiklerini kaydetti.
Başkan Baydilli, 'Karaköprü'müzün en fazla yeşil alana sahip ilçe olması yolunda mücadele veriyoruz. Her tarafa parklar yapıyoruz, yeşil alanlar kazandırıyoruz. Bugün de çocuklarımızla birlikte yeni yeşil alanların oluşması için fidanlar dikiyoruz. Tabi bunları dikmenin yanında korumak da çok önemlidir. Öğrencilerimize kendi elleriyle diktikleri fidanları koruyup büyütmeleri bilincini de aşılamış oluyoruz. Ben bu etkinlik için öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve katkılarından dolayı park ve bahçeler müdürlüğümüze teşekkür ediyorum' dedi.
Karaköprü İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız ise yeşil alan oranını artırmak için her sene fidan diktiklerini bugün de öğrencilerle bir araya gelerek yeni fidanlar diktiklerini ve yeni bir yeşil alan oluşturduklarını dile getirdi. Kaymakam Yıldız, 'Fidan dikmek kadar onu korumayı da bilmemiz gerekir. Her sene yeni fidanlar dikiyorsak demek ki daha önce diktiklerimizi korumuyoruz. Bunun için öğrencilerimize bu diktikleri fidanları korumaları ve güzel bir yeşil alan oluşturmaları konusunda bilgiler verdik. Bu güzel etkinlik için Karaköprü Belediyesine, okuldaki öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Başkan Baydilli, Kaymakam Yıldız ve protokol etkinliğin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.