Seyfullah POLAT / Geçtiğimiz ay sosyal medya üzerinden başlayan ve Şanlıurfa'da 100 milyon ağaç dikilmesini amaçlayan ' Yemyeşil Urfa' kampanyasına destekler hızla artıyor. Gazetemiz yazarlarından Kent Konseyi eski Başkanı ve Eğitimci- Yazar Erkan Sözen ve Eğitimci- Yazar Misbah Hicri kampanyaya olan desteklerini açıkladılar.
Gazetemizi ziyaret ederek Yemyeşil Urfa Platformu üyesi ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile bir araya gelen Eğitimci- Yazar Erkan Sözen ve Misbah Hicri yaptıkları açıklamada Şanlıurfa'nın ağaç fakiri bir şehir olduğunu belirterek öğretmenlik yaptıkları yıllar boyunca öğrencilerine ağacın önemini anlattıklarını, çocukları ağaç dikmeye özendirdiklerini belirterek; Birer öğretmen olarak örnek olması hesabı ile görev yaptığımız okullarda kendimiz ağaç diktik. 750 bini aşkın öğrencinin 20 bin civarında öğretmen ve diğer çalışan ile Şanlıurfa Milli Eğitim camiasının bu kampanyada öncü rol oynayacağına inanıyoruz ve gelecek nesillere yeşil sevgisini aşılanmasında öğretmenlerimize büyük görevler düştüğünü bir kez daha hatırlatmak istiyoruz' dediler.
Yemyeşil Urfa kampanyasına verdikleri destekten ötürü memnuniyetini ifade eden Yemyeşil Urfa Platformu Üyesi Veysel Polat kampanyanın hedefine ulaşması için özellikle yerel basın kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü belirterek; Bu manada özellikle hocalarımız gibi yazarlarımızın bu kampanyaya sahip çıkması, kampanyanın geniş kitlelere ulaştırılması ve topluma bu bilincin aşılanması açısından hayati bir önem taşımaktadır. Toplum tarafından büyük bir sevgi duyulan Erkan Sözen ve Misbah Hicri hocalarımızın desteği ve katkısı bizim için gurur ve mutluluk vesilesidir' dedi.