Enes Polat

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılan Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatifi tarafından düzenlenen ' En iyi isot' yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

12-15 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen 4. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarına, Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü standında katılım gösteren Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatifi tarafından ' En iyi İsot' yarışması düzenlendi. Kooperatif üyesi isot üreticilerinin yanı sıra vatandaşların katıldığı yarışmada ' En iyi İsot' yarışmasının birincisi İsa Işıkay olurken ikinciliğe Ahmet Bayır üçüncülüğü ise Mustafa Polat'ın ürettiği isot ödüle layık görüldü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı, Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Eğitim ve Yayınlar Daire Başkanı İlkay Kılıç, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,Toprak Reformu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatif Başkanı Bekir Polat, Bakanlık yetkilileri ve isot üreticilerinin katıldığı ödül töreninde Birinci gelen İsa Işıkay Cumhuriyet altını ve plaket ,ikinci gelen Ahmet Bayır yarım Cumhuriyet altını ve plaket ,Mustafa Polat'a ise çeyrek altın ve plaket ödülü protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Yerel ürünler korunmalı

Ödül töreni sonrasında yerel ürünlerin korunmasında ve geliştirilmesinde üreticilerin bir araya gelmesinin önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı; isot Şanlıurfa'nın markası olan bir üründür. İsot'un daha modern şartlarda üretilmesi, paketlenmesi ve pazarlanması konusunda üreticilerimize her türlü desteği vermeye hazırız' dedi.

İsot üreticileri yer taleplerini yineledi

Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatif Başkanı Bekir Polat ise etkinliklerine verdikleri destekten ötürü İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı 'ya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya'ya ve katılımlarından dolayı Bakanlık yetkililerine teşekkür ederek; Yaklaşık üç yıldan bu tarafa daha sağlıklı ve hijyen bir ortamda üretim yapabilmek için yer tahsisi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Maalesef üç yıldır bütün müracaatlarımıza rağmen çözülemeyen yer tahsisi sorunumuzun giderilmesini ve Kooperatifimize üretim için uygun bir yerin tahsisi için gerekli yardımların yapılmasını bekliyoruz' dedi.