Yüksel Polat

Şanlıurfa Günyüzü Derneği tarafından Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahiplerine 1 Tır insani yardım malzemesi gönderildi.

Esed Rejimi ile birlikte Rus güçleri tarafından sürekli olarak bombardımana tutulan Suriye'ni İdlib kentinde Türkiye sınırına doğru göç devam ederken Şanlıurfa'da bulunan STK'lar da İdlib şehri içerisindeki ve göç etmek zorunda kalan ihtiyaç sahiplerine insani yardım malzemesi yardımı yapmaysa devam ediyor. Önceki gün Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu tarafından 3 Tır insani yardım malzemesi yardımı yapılırken bugünde Şanlıurfa Günyüzü Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından İdlib'teki ihtiyaç sahiplerine 1 tır dolusu battaniye, yemek malzemesi, çocuk maması, temizlik malzemesi gibi temel insani yardım malzemesi gönderildi.

Şanlıurfa Müzesi önünde düzenlenen uğurlama töreninde Şanlıurfa Günyüzü Derneği adına konuşan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dikme: '15 Mart 2011 yılında patlak veren ve halen devam etmekte olan Suriye'deki savaşta, nüfusun 1/3 'ü yerinden olmuştur. 1 milyon insan hayatını kaybetmiş, bir o kadarı yaralı ve sakat, binlercesi de kayıptır. Suriye'de kelimenin tam anlamıyla 'insanlık dramı' yaşanmaktadır. Zalim Esed, İran ve Rusya tarafından, ticaretin, ilmin ve hoşgörünün sembolü olan şehirler harap edildi. Son olarak İdlib hedef tahtasına oturtuldu. Rahmetin sembolü olan yağmur damlaları yerine, azabın, korkunun, ölümün ta kendisi olan bombalar yağdırılıyor. Kimi masumlar enkazın altında can verirken, kimileri de can havliyle yollara düştü. Çamur içerisinde kimileri derme çatma çadırlarda, kimileri naylon muşambalarda ve kimileri de zeytin ağaçlarının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Üzerinde oturacak hasırı, üzerine örtecek battaniyesi olmayan bu mazlumlara Türkiye haricinde yardım eden de yoktur. Ne yazık ki göç eden bu mazlumların çocukları donarak ölüyor. Açlıktan annelerin sütü kesiliyor. Yiyecek bir lokma kuru ekmek bulamıyorlar. İçecek suyu dahi bulamıyorlar.

Daha geçen gün hepimizin yüreğini derinden yaralayan bir olay yansıdı medyaya. Ana babası bombardıman altında ölen küçük ERVA zeytin ağaçlarının altında donarak ölmüştü. Günyüzü Derneği olarak, Yeniden Erva'lar donmasın diye gecemizi gündüzümüze kattık. Yeniden Aylan'lar denizde boğulmasın, Yeniden Ümran'lar enkaz altında kalmasın diye seferber olduk. Buradan tüm duyarlı insanlara çağrıda bulunuyoruz ; Bu mazlumların umudu sizsiniz. Onlar çaresiz, Çare sizsiniz. Öyleyse elimizden gelen yardımları esirgemeyelim. Her çeşit nakdi ve aynı yardımda bulunalım. Onlar muhacir, biz Ensar olalım. Bugün 1 Tır insani yardım malzemeyi İdlib'e gönderiyoruz' diyerek tüm hayırseverlere ve katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından insani yardım malzemesi taşıyan tır dualar eşliğinde Suriye'nin İdlib kentine uğurlandı.