Yüksel Polat

Tüm Türkiye'de olduğu gibi yaklaşık 856 bin ilköğretim ve lise öğrencisinin bulunduğu Şanlıurfa'da yarı yıl tatili öğrencilerin karne alması ile birlikte yarın başlıyor.

Öğretmen açığı, taşımalı eğitim sorunlarının yanı sıra son yıllarda hızla kapatılmaya başlanan derslik problemleri gündeme gelen ve artış hızı ve sahip olduğu genç nüfus ile Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da 76 bini Suriyeli öğrenci olmak üzere yaklaşık 856 bin öğrenci için yarın alınacak karne ile yarı yıl tatili başlıyor.

Uzmanlardan uyarılar

Okulların yarı yıl tatiline girmesinin öğretim yılı başından bu tarafa yeni bilgi ve becerilerin yanı sıra bir çok alanda performans göstermiş öğrenciler için bir dinlenme ve soluk alma dönemi olduğunu hatırlatan uzmanlar ise velilere ve öğrencilere uyarılarda bulunarak; Yarıyıl tatilini verimli ve güzel geçirmek için öğrencilerin kendilerine mutlaka bir tatil programı hazırlaması gerekir. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi zayıf derslerin telafisi ya da kendini eksik bulduğu konuların tekrarı için de zaman olmalıdır' dediler.

Anne ve babaların çocuklarını başka çocuklar ile kıyaslamamaları gerektiğinin altını çizen uzmanlar zayıf karne getiren çocuklarını azarlamamalarını, onlara moral vermelerini ve çocuklarının zayıf karne getirmesinin altındaki sebepleri araştırarak çocukları ile birlikte çözüm üretmeleri gerektiğini belirterek iyi karne getiren çocukları ödüllendirmekte abartıya kaçmamalarını tavsiye ettiler.