İshak Polat

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik gazeteci ve yazalar ile bir araya geldi. Harran Üniversitesinin yıllardan bu tarafa ihmal edildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Harran Üniversitesini kuracakları sistem ile geleceğe taşımaya gayret edeceklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz Aralık ayında Harran Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik göreve geldiği günden bu tarafa yaptıkları ve ileriye yönelik yapmayı düşündükleri çalışmaları düzenlenen basın toplantısında gazetecileri ve yazarlar ile paylaştı.

Üniversitemiz sıralamada çok iyi yerde değil

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazeteci ve yazarların katıldığı basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Harran Üniversitesinin Türkiye'deki Üniversiteler arasında 68. sırada yer aldığını belirterek; Maalesef bu sıralama hiçte iyi bir sırlama değil. 27 yıl önce kurulmuş üniversitemiz maalesef yılların ihmali ile bu güne kadar gelmiş ve hiçte içimize sinen bir konumda değildir. Üniversitemizin bilim üreten, bölgede ve Türkiye'de çekim merkezi haline gelen bir üniversite olması için sistemli bir çalışma içerisine girmesi gerekir. Biz de bunun için yönetim olarak biz merkezli bir anlayış içerisinde Üniversitemizi bir çekim merkezi, bilim üreten bir merkez haline getirmek gayretinde olacağız' diyerek Harran Üniversitesinin akademik ve idari kadrosu ile yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Harran Üniversitesinin bu güne kadar Şanlıurfalılara tanıtılamadığını belirten Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik önümüzdeki günlerde Harran Üniversitesinin tanıtım konusunda atağa geçeceğini belirterek bilgi işlem konusunda atacakları adımları anlattı.

Kaliteli hocalar gelmiyor çünkü burada sosyal yaşam alanı yok.

Üniversite ile Şanlıurfa merkezi arasında 27 km'lik bir mesafe olduğunu ve mesai bitiminde Üniversite Kampüsünde hayatın durduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; Özellikle Tıp Fakültesi olmak üzere en büyük eksiğimiz kaliteli hoca. Hocaların gelmesi için burada lojman, okul, sosyal yaşam alanlarının oluşturulması gerekiyor' diyerek lojman ve 5 bin kişilik öğrenci yurdu yapılması için yer tahsis ettiklerini ve lojman yapımı ve yurt yapımı için gerekli girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

Kurumsal kaynaşma kültürümüz yok

Harran Üniversitesi akademik ve idari kadro arasında kurumsal bir kaynaşma olmadığı öz eleştirisinde yapan Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; Harran Üniversitesi olarak başarıya ulaşmak için akademik kadrolarımız, idari kadrolarımız kendi aralarında bu kültürü sağlamak zorundadır. Bunu sağlayamadığımız takdirde hızlı yol alamayacağımız aşikardır. İnşallah bu konuda projelerimiz var ve bunları bir bir hayata geçireceğiz' diyerek Şanlıurfa'da üniversiteye karşı bir aidiyet duygusunun zayıf olduğunu ve bunu geliştirmek için çalışacaklarını belirtti.

Yaklaşık 45 dakika süren sunum sırasında hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri anlatan Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik sorulan soruları cevaplandırarak Şeffaf bir mali yönetim sergileyeceklerini ve kimseyi ötelemeyeceklerini belirterek Ar-Ge'ye önem vereceklerini kaydetti.