Seyfullah Polat

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. 2018 yılı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa'da suç oranının azaldığına dikkat çekerek vatandaşın huzurunu bozanlar ile mücadelelerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürüttükleri çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Şanlıurfa Polis evinde düzenlenen basın toplantısına İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazeteciler katıldı. Basın açıklamasında 2017- 2018 yılına ait Asayiş olayları ile ilgili olarak istatistiki bilgiler paylaşan Veysel Tipioğlu ' suç işlenmeden önce suçu önlemek' felsefesi ile yaptıkları çalışmalar neticesinde Şanlıurfa'da suç oranının 2018 yılında diğer yıllara oranla yüzde 24 oranında azaldığını belirtti.

Veysel Tipioğlu 2018 yılına ilişkin şu istatistiki bilgileri paylaştı;

2018 yılında 3.284 şahıs yakalanırken, 764 şahıs tutuklandı.

2017 yılı 2.515 şahıs yakalandı, 617 şahıs tutuklandı.

2017-18 yılları mal varlığına karşı işlenen suçlarda yakalanan şahıs sayısı %127 artarken, tutuklanan şahıs sayısı %99 arttı.

2017-18 yıllarında aranan şahıslara yönelik operasyonlarda şahıs sorgusu 5.321.355 kişiyi bulurken, araç sorguda 1.239.946'ya ulaşıldı.

2018 yılında kontrol edilen işyeri 122, işlem yapılan işyeri 92, işlem yapılan şahıs 159'dur.

2018 yılında yasadışı bahis denetlemelerinde 877 internet kafe denetlendi. Bu kafelerin 23'üne işlem uygulandı. Sorgulanan şahıs sayısı 64.089 iken, 611 kişi hakkında işlem yapıldı.

Güvenli okul eğitim park uygulamalarında 115 işlem yapılırken, 1.270 işyeri kontrol edildi. 13.585 kişi sorgulanırken, 796 şahıs hakkında işlem yapıldı.

FETÖ en büyük ihanet örgütüdür

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, FETÖ terör örgütü ile etkin mücadelenin devam ettiğini belirterek; Türk Milleti ve Türk Devleti her asırda ve her zaman ihanete uğramıştır. Ama FETÖ terör örgütünün ihaneti tarihimizde gördüğümüz en büyük terör örgütüdür ve bu örgütün ihaneti en büyük ihanet kalkışmasıdır. Paralel devlet yapılanması çerçevesinde Devletin her türlü kurumuna sızmış bu ihanet örgütüne yönelik çalışmalarımız devam etmekte olup yapılan başarılı çalışmalar neticesinde önemli mesafeler kat edilmiştir. Bu örgüte mensup şahısların gün yüzüne çıkartılıp adil makamlara teslim edilmesi ile birlikte Devletimiz daha da güçlü hale gelmeye başlamıştır' diyerek özellikle Emniyet Güçleri içerisindeki FETÖ üyelerinin ayıklanması ile birlikte suç ve suçlular ile mücadelenin daha da arttığını dile getirdi.

Başarı grafiği gittikçe artıyor

Uyuşturucu ticareti, Hırsızlık, işyerinden hırsızlık, oto hırsızlığı, kapkaççılık, gasp gibi suçlarda Şanlıurfa genelinde yüzde 24 oranında bir azalmanın olduğunu belirterek, 'Aydınlatma olaylarında yüzde 40 oranındaki aydınlatma oranı yüzde 56'ya çıktı. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü 2018 yılında 3 Bin 483 kişiyi gözaltına almış, bunlardan 693 kişi tutuklanmıştır. Sokak satıcılarına yönelik ciddi operasyonlar yapıldı ve geçtiğimiz yıl 290'un üzerinde sokak satıcısı yakalanarak Adli birimlere teslim edildi. . Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı önemseyeceğimizi, her türlü tedbirler kurmak amacıyla bütün okullarda 'Güvenlik Okul' koordinasyon çalışmaları kapsamında polis görevlendirerek emniyet tedbirleri alınmıştır. Şanlıurfa genelinde büyük asayiş uygulamaları da yapıldı' diyerek huzurlu bir Şanlıurfa için mesai mevhumu gözetmeksizin çalıştıklarını ve bu çalışmalar neticesinde başarı grafiğinin gittikçe arttığını söyledi.

Tefecilik Peygamberler şehrine yakışmıyor

Sorulan soru üzerine, Trafik, asayiş uygulamaları hakkında da bilgi veren Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa'nın en büyük sorunlarından birisi olan tefeciliğe karşı mücadelelerinin artarak devam ettiğini belirterek; Tefecilik toplumu ifsat eden bir suçtur. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak bu suçla da etkin olarak mücadele ediyoruz ve etmeye de devam ediyoruz. Tefecilik Peygamberler şehrine yakışmıyor. Biz 2017 yılı içerisinde 69 operasyon gerçekleştirdik ve 160 tefeciyi aldık. Bunların 29'u tutuklandı. 2018 yılında 74 ayrı operasyon gerçekleştirdik, 204 şüpheli yakalandı ve 69'u tutuklandı' dedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlere ilişkin soruları da cevaplandıran Veysel Tipioğlu seçimler öncesi ve seçimler sırasında her türlü tedbirleri aldıklarını belirterek ; 31 Mart'ta yapılacak seçim, büyük bir yetkililik içinde yapılacaktır. Vatandaşımızın hiçbir baskı altında kalmadan, özgür iradesiyle oyunu vermesi noktasında tüm tedbirler alındı. Vatandaşımızın hiçbir çekincesi olmasın' dedi.