İshak Polat

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası tarafından Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Turist Rehberlerine Göbeklitepe ve bölge illerinin turizmi tanıtıldı.

Başta Şanlıurfa olmak üzere bölge turizmini en güzel ve en doğru şekilde tanıtmak üzere bir çok çalışmaya imza atan Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası ( ŞURO) bu çalışmaların yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinde mesleklerini icra eden Turist Rehberlerine de Şanlıurfa'nın ve bölge illerinin tanıtımı konusunda çalışmalarına da devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 Göbeklitepe Yılı ilan edilmesini ardından daha yoğun bir turist akınına uğrayan Şanlıurfa ve Bölge İllerinin Turist Rehberlerine tanıtılması konusunda Pazar günü Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Turist Rehberlerini ağırlayan ŞURO, GAP İdaresi ile birlikte Turist Rehberlerine yönelik bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Şanlıurfa Müzesinde düzenlenen toplantıda GAP İdaresinden Suphi Özer tarafından Göbeklitepe ve Mezopotamya İlleri hakkında seminer verildi. GAP İdaresi tarafından Mezopotamya illerinde yürütülen Turizm tanıtım projesi hakkında da bilgilendirme yapılan toplantıya katılan ve Göbeklitepe, Şanlıurfa ve bölge illerinin turizm alanları hakkında bilgi alan Turist Rehberleri ev sahipliğinden ötürü ŞURO Başkanı Müslüm Çoban ve ŞURO Yönetimine teşekkür etti. Meslektaşlarını Şanlıurfa'da ağırlayan ve Göbeklitepe, Şanlıurfa ve Bölgenin turizm alanları ile turizm potansiyeli hakkında bilgilendirmede bulunan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban ise yaptığı açıklamada; 'GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve ŞURO ortaklaşa düzenlenen eğitim seminerinde Türkiye'nin diğer bölgelerindeki Turist Rehberlerine Göbeklitepe ve Mezopotamya tanıtım ve bilgilendirmesi yapıldı. 2019 Göbeklitepe Yılı olmasından dolayı Göbeklitepe ve Şanlıurfa'ya yoğun bir talep oluştu. Bundan dolayı Göbeklitepe, Şanlıurfa ve Mezopotamya hakkında doğru tanıtım yapılması için ŞURO ve GAP İdaresinden Suphi ÖZER tarafından seminer verildi. Yoğun bir misafir ziyareti beklediğimiz Şanlıurfa'da ve bölge illerimizde diğer şehirlerimizden gelen meslektaşlarımız ile aramızdaki işbirliği ve koordinasyon ülkemiz turizmine önemli katkılar yapacaktır' dedi.

Seminerin ardından Şanlıurfa Müzesini ve Göbeklitepe'yi gezen Turist Rehberleri bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekerek başta Göbeklitepe olmak üzere Şanlıurfa ve Mezopotomya bölgesindeki illere daha çok turist getirmek için gayret göstereceklerini belirttiler.