Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Hatay 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dağ başlarında yol yapan, maden çıkarmak ve alnının teriyle ekmeğini kazanmak için çalışan işçilere musallat olmanın ve onları taciz etmenin, kanlarını dökmenin eskisi gibi kolay olmayacağını söyledi.

'Tepelerine ineceğiz'

Erdoğan, şöyle konuştu:

'Hele hele güvenlik güçlerimize saldırmaya tevessül edenlerin en küçük bir şansları yoktur. Onların hepsini de saklandıkları inlerinde bulup tepelerine bineceğiz. Türkiye'yi ve Türk milletini terör belasından muhakkak kurtaracağız. Bölgedeki kardeşlerimizin çoluğuna çocuğuna, evine barkına musallat olan bu katiller sürüsünü artık tarihin çöp sepetine atacağız.'

Bu hedefe ulaşmak için sınırların içinde ve dışında tespit edilen her teröristin etkisiz hale getirilerek yola devam edileceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Sırtlarını dayadıkları güçlere güvenenler, çok yakında acı gerçeklerle tanışacaklar. Bu kiralık katiller çetesinin sonu da tıpkı bir asır önce bu bölgede yine sırtlarını birtakım güçlere dayayıp, nice kanlar döküp, nice canlar yakanlardan farklı olmayacaktır. Türkiye 81 milyon vatandaşıyla Rabiasına sıkı sıkıya sarılmış bir ülkedir.'

'Kardeşliğimizi Cumhur İttifakı ile kanıtlamış olacağız'

Cumhur İttifakı ile Türkiye'nin yeni bir dönemin içine gireceğini ifade eden Erdoğan, 'Bu ittifakımız ayrı bir güç katacak. Zira, inananlar ancak kardeştir. Bu kardeşliğimizi de bu Cumhur İttifakı ile tüm Türkiye'de ispatlamış olacağız. Tek bayrak, bayrağımızın güzelliği ortada. Bu bayrağımıza eş bir bayrak asla...' şeklinde konuştu.

'Kosova'daki operasyon ne ilktir ne son olacaktır'

Erdoğan, Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesinin adeta küresel bir boyut kazandığını belirtti.

Bu durumdan Batı'nın rahatsız olduğunu dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

'PKK'nın ve bu yılanın yavrularından biri olan PYD'nin faaliyet sahasına baktığımızda her yerde ideolojik saplantısı olan kesimlerle irtibatları olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde FETÖ, faaliyet gösterdiği ülkelerin tamamında Türkiye'nin aleyhinde ne varsa, hepsinin içinde hatta önünde yer alıyor.

Bölücü teröristleri nasıl gizlendikleri yerlerde bulup imha ediyorsak, FETÖ'cüleri de işte bak Kosova'dan 6 tanesini ne yaptık? Milli İstihbarat Teşkilatımız, orayla görüştü, paketledi, aldı, Türkiye'ye getirdi. Olay bu. Kosova'daki son operasyon ne ilktir ne de son olacaktır. Buradan, Kosova Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. Ama Başbakana da 'Yazıklar olsun.' diyorum. Zira FETÖ terör örgütünün bu mensuplarını bize veren istihbaratçıları, İçişleri Bakanını görevden almak tarihi bir hatadır. Zira onlar görevini yaptı ama sen şimdi onların ailelerini kabul etmek suretiyle Elize Sarayı'nda ne yapıldıysa sen de aynını yaptın.

Kosova'yı Amerika'dan sonra ikinci sırada kabul eden Türkiye. Sen, bu Türkiye'ye karşı nasıl bunu yaparsın? Bu nasıl bir siyasettir? Bil ki siyasette idare layüsel değildir ama içeriden ama dışarıdan ben biliyorum ki Kosovalı kardeşlerim, Kosova Başbakanının attığı bu adımı asla kabul etmiyor. İyi bilirim Kosovalıları, onlar da beni iyi bilir, iyi tanır. Tabii ki şu serzenişim Başbakanın attığı bu adımadır. Bu tarz başarılı operasyonların devamı gelecektir, FETÖ ihanet çetesinin mensupları dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, soluğumuz enselerindedir.'

'Yargı ne karar verirse odur'

Erdoğan, şahsını vurmaya gelen dokuz malum kişinin Yunanistan'a helikopterle kaçtığını anımsatarak, 'Bunları Sayın (Aleksis) Çipras'la konuştuğumuzda '10-15 günde ben halledeceğim.' dedi. Aylar geçti, yıllar geçti hala halledecek. Şimdi onları korumanın yollarını arıyorlar.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

'Geçenlerde de sınır ihlali yapan iki Yunanlı subay, astsubayı biz yakaladık. Şimdi bize Batı ayağa kalktı, 'Siz büyük devletsiniz bunları bize verin'. Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz, dolayısıyla şu anda bunlar yargıda, yargı ne karar verirse odur. Sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu? Hepsi, her taraftan saldırıyor. Bu teröristler için böyle bir adım atmadınız. Bu teröristler için kalkıp da Çipras'a bir şey söylemediniz ama şimdi bunun için hepiniz sıraya girdiniz kusura bakmayın. Geçen Bulgaristan'daki toplantıda yine gündeme geldi, konuştuk ama biz dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Yolumuza da devam edeceğiz.' diye konuştu.

Bu konularda Türkiye ile adalet üzere iş birliği yapan tüm ülkelere, tüm yönetimlere, Türkiye ile dostluğunu ispat eden tüm idarecilere şükranlarını sunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'FETÖ'nün okullarını Türkiye Maarif Vakfına devreden, sivil toplum kuruluşu görünümündeki fitne yuvalarını kapatan, iş adamı kılıklı ajanlarını kulaklarından tutup atan herkes, bizim dostumuzdur, kardeşimizdir. Bu hainlerin hepsini de bugün olmazsa yarın ama bir gün mutlaka Türk adaletine hesap vermek üzere buraya getireceğiz. Ülkemizin içinde de bunlara rahat ve huzur vermeyeceğiz. FETÖ ile mücadeleyi ne kadar sürerse ve nereye kadar giderse oraya kadar sürdürmekte kararlıyız. Bu mücadelede yanlış yapanları, işi sulandıranları, suçluları koruyanları, asıl hainleri bırakıp gariban insanların üstüne çullananları görür, duyar, tespit edersek, onların da yakalarına yapışmaktan asla çekinmeyiz.

Türkiye ve Türk milletinin bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet girişimine maruz kalmaması için ne FETÖ'ye ne de benzer yapılanmalara asla geçit vermeyeceğiz. Aksi takdirde 15 Temmuz'da canları pahasına sokaklara dökülen, milyonlarca insanımıza, şehadet makamına erişen 251 kardeşimize, 2 bin 193 gazimize mahçup oluruz. Böyle bir vebalin altına şahsen ben asla giremem, hiçbir arkadaşımın da bunu göze alabileceğine inanmam.'

'Hiçbir teröristen peşini bırakmadık'

Yahya Kemal'ın 'Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi, senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi, ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın, galib et çünkü bu son ordusudur İslam'ın.' şeklindeki dizelerini okuyan Erdoğan, şunları kaydetti:

'Mehmet'imiz, Mehmetçiklerimiz evelallah bütün o teröristleri yer ile yeksan etti biiznillah şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3844. Ordumuz fırtına gibi Afrin'e girdi, o öcü gibi gösterilen teröristleri böcek gibi ezip geçti. Özgür Suriye güçleriyle beraber ne kadar yıkılmaz denilen tahkimat varsa hepsini yerle yeksan ederek 18 Mart'ta biz Çanakkale'de iken şehir merkezini ele geçirdi. Şimdi Tel Rıfat ve diğer bölgeler teröristlerden temizleniyor. Aylardır Hatay'ın ilçelerini, mahallelerini tehdit eden teröristlerden kuyruğunu kıstırıp kaçabilenler kaçtı, kaçamayanlar da yok olup gidiyor.

Terör örgütü bu yenilginin kuyruk acısıyla içeride ufak tefek eylemlerle ses vermeye çalışıyor. Buradan açıkça söylüyorum, artık bu ülkede her teröristin şayet o ana kadar yakalanamamışsa teslim olmak dışında tek bir eylem şansı vardır. Çünkü eylem yapan hiçbir teröristin peşini bırakmadık, hepsini de kısa sürede bulup imha ettik, imha ediyoruz.' AA