İshak Polat

24 Haziran Erken Genel Seçimlerinde AK Parti'den Şanlıurfa'yı temsil etmek için Milletvekilliği Aday Adaylığı için başvuru sayısı 300 oldu.

24 Haziran Erken Genel Seçimleri için AK Parti Milletvekili Aday Adaylığı başvuruları için süre dün akşam itibarı ile sona erdi. Türkiye çapında AK Parti'den Milletvekili olabilmek için başvuran Aday Adayı sayısı 7 bini aşarken Şanlıurfa'da ise bu rakam 300 oldu.

Dün akşam başvuru süresinin sona ermesi ile birlikte Şanlıurfa Milletvekilliği için Aday Adaylığı müracaatına ilişkin AK Parti İl Başkanlığında bir basın açıklaması gerçekleştiren İL Başkanı Bahattin Yıldız kısa bir süre zarfında partilerine yine yoğun bir teveccüh gösterildiğini belirterek;' Bildiğiniz üzere Ülke olarak çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Gerek ülke içinde gerekse ülke dışında geleceğimize kastetmek isteyen karanlık güçlere karşı hem devletimiz hem de güvenlik güçlerimiz amansız bir mücadele vermektedir. Bu mücadelede şahadet makamına erişmiş yiğitlerimize Allah'tan Rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Kimsesizlerin kimi, mazlumların sesi Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde daima yarın seçim olacakmış gibi çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Biz teşkilat olarak her seçime önem veriyoruz ama bu seçime yüzyılın seçimi diye bakıyoruz. Daima müreffeh daima güçlü ve daha aydınlık bir Türkiye için biz bu seçime gece gündüz yağmur çamur demeden Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla, ilçe teşkilatlarımızla koordineli olarak çalışıp hem ilimizde hem de ülke genelinde inşallah en başarılı sonucu elde edeceğimize inanıyorum. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de kapı kapı dolaşıp sıkmadık el, girilmedik gönül bırakmayacağız.

Yaklaşık 10 gündür devam eden Milletvekili aday adaylık başvuru sürecimiz bugün ( Dün akşam) itibariyle sona ermiştir. Başvuru bilgilerini sizinle paylaşmak istiyorum;

247 erkek aday adayı ,41 bayan aday adayı ,12 engelli aday adayı olmak üzere toplam 300 aday adayımız başvurularını gerçekleştirmiştir.' dedi

Yıldız açıklamalarına devamla; ' Şimdiden tüm aday adaylarımıza başarılar diler ülkemiz ve Şanlıurfa'mız için hayırlara vesile olmasını dileriz. Başvuru sürecinde büyük gayretler sarf eden milletvekili aday adaylık başvuru komisyonumuza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte aday adaylarımız süreç ile ilgili gerekli bilgileri akadayadayları.com sitemizden temin edebilirler. Yine bu süreçte kendilerine SMS yoluyla bilgilendirme mesajları atacağız. 5 Mayıs Cumartesi günü temayül yoklamasını gerçekleştireceğiz.' Dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Şanlıurfa İl Seçim Koordinasyon Başkanı Abdurrahman Kırıkçı seçim sürecinde yapacakları çalışmalara değinerek basın mensuplarına bilgi verdi.