Hbaer Merkezi / Kitaplar, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ve Genel sekreter Müslüm Abacıoğlu tarafından Kitap Otağında Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Otağ Sorumlusu Mehmet Emin Gülten'e teslim edildi.
Kitapları teslim alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, merhum Talat Akay'ın çok girişken ve çalışkan bir yardımsever arkadaş olduğunu bildiklerini, erken bir vakitte kaybetmenin üzüntüsü içersinde olduklarını belirterek, 'Takdir-i ilahi. Elden bir şey gelmiyor, dua etmekten başka. Allahu Teala rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine sabır ihsan eylesin. Sizlerin de başı sağolsun' diyerek üzüntülerini dile getirdi.
Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ise, yol arkadaşlarını kaybettiklerini ve üzüntülerini tarif edemeyeceklerini belirterek, 'Hiç unutmayacağımız bir arkadaşımızdı. Yardımsever olduğu kadar çok çalışkan ve girişken biriydi. Allah rahmet eylesin, başımız sağolsun. Elimizden bir şey gelmiyor. Şimdi de ailesinin isteği doğrultusunda kitaplarını okundukça belki merhuma sevap olur düşüncesiyle Eyyübiye Belediyemizin Kitap Otağına hediye ettik. İnşaallah faydalı olur' diyerek ilgisinden dolayı Başkan Ekinci'ye teşekkür etti.