Haber Merkezi / Viranşehir'de yapımı devam eden, içerisinde 4 lise, 3 pansiyon ve 2 adet atölye ile spor alanlarının yer aldığı eğitim kampüsünde incelemelerde bulunan Vali Erin, yılsonuna kadar temelini atmış oldukları 393 okulun inşaatını tamamlamayı planladıklarını söyledi.
Yeni okulların faaliyete girmesiyle şehir merkezlerindeki liselerin eğitim kampüslerine taşındığını ve eski binaların ilk ve ortaokullara tahsis edildiğini hatırlatan Vali Erin, kırsal kesimlerde de nüfus yoğunluğuna göre okul yapımı planlaması yaptıklarını ve inşaatların devam ettiğini kaydederek, 'Taşımalı eğitimle çocuklarımızın vakit kaybetmesine, sıkıntı yaşamasına son vermek istiyoruz. Şu anda yapımı devam eden ve hizmete girmiş okullarımız sayesinde taşımalı eğitimi büyük oranda azaltmış bulunuyoruz. Amacımız, taşımalı eğitimi mümkün olduğu en az seviyeye indirmek ve çocuklarımıza en iyi ortamlarda, en iyi eğitimi vermektir' diye konuştu.
Viranşehir eğitim kampüsündeki incelemelerinin ardından ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Vali Erin, ilçeden ayrılırken de Ekindöver kırsal mahallesinde yapımı tamamlanan 8 derslikli ortaokul inşaatında incelemelerde bulundu.