Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Miraç Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Baydilli tüm İslam aleminin Miraç gecesini tebrik ederken, bu gece hürmetine Gazze’de ve tüm İslam aleminde huzur ortamı oluşmasını diledi.

Başkan Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz Mübarek gecelerden birisi olan Miraç Kandili’ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Miraç, Peygamber efendimizin alemler ötesine, arş-ı alaya olan kutsal yolculuğudur. Böyle değerli gün ve geceler bedenimizi ve ruhumuzu arındırmaya, kötülüklerden uzaklaşmaya vesile olacak zamanlardır.

Allah bize bu günlerin faziletinden faydalanarak doğruluğa erişmeyi, pandemiden kurtularak sağlıklı ve huzurlu dönemlere geçmemizi nasip etsin.

 Bu gece aynı zamanda asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli olan ve ilimizi de etkileyen depremlerin birinci yıldönümüne denk geliyor. Bu vesileyle deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah Cenabı Allah bir daha ülkemize böylesine büyük felaketler, acılar yaşatmaz.

Böylesine anlamlı ve mübarek gecelerde edilen duaların feyzi ve makbuliyeti mutlaka daha fazladır. Bunun için üç ayların içinde hayırlı bir gece olan bu Miraç gecesinde ülkemizin, Gazze’nin ve diğer tüm İslam beldelerinin hayır ve selameti için ellerimizi semaya açmalı, Rabbimize gönülden boyun eğerek dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin mübarek Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, hayırlar ve güzellikler getirmesi diliyorum."

Kaynak: GAPGündemi