Ayser POLAT / Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından lisans ve ön lisans programlarına yerleşmek için her yıl rekor başvuru eşliğinde gerçekleştirilen sınav, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak 3 dilde yapılacak.
Sınav, eş zamanlı olarak yurt içinde Şanlıurfa, İstanbul, Mersin, Hatay, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Kilis ve Bursa illerinde gerçekleştirilecek. Yurt dışında ise Somali, Azerbaycan, Almanya, Suudi Arabistan, İran, Nijerya, Mısır, Tunus, Fas ve Irak'ta yapılması planlanıyor.
Yabancı Öğrenci Sınavında kendini ispat eden Harran Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen YÖS sınav sonuçları ile öğrenciler, Türkiye'de bulunan 90'ın üzerinde üniversite ve aynı zamanda yurtdışındaki bazı üniversitelere de tercih yapabiliyor.
15 Mayıs 2022 Pazar günü Türkiye saati ile 15:00'te başlayacak ve tüm merkezlerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan Harran Üniversitesi YÖS-2 sınav başvurularını öğrenciler 29 Nisan 2022 tarihine kadar http://uok.harran.edu.tr/ adresinden online olarak yapabilecekler.