Seyfullah Polat

Haliliye Belediyesi tarafından dört mahallede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi ile Şanlıurfa'nın kanayan yarası olan gecekondu alanları modern ve yaşanabilir kentsel alanlar haline dönüştürülecek.

Türkiye'nin ve aynı zamanda Şanlıurfa'nın en büyük sorunlardan olan, Elazığ ve son olarak İzmir depremi ile tekrar gündeme gelen çarpık kentleşme ve gecekondu sorununa yönelik Haliliye Belediyesi yaptığı büyük bir kentsel dönüşüm projesi ile çözüme yönelik ilk adımını atıyor.

Kentesl dönüşüm konusunda aylarca süren çalışmalar sonrasında Haliliye İlçesinin batı tarafında yer alan Süleymaniye, Devteşti, Yavuz Selim ve Ahmet Yesevi mahallelerine yönelik kentsel dönüşüm projesi hazırlayan Haliliye Belediyesi projeyi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Zemzem Güldener Açanal, Mehmet Ali Cevheri, çeşitli Oda ve STK Başkanlarının katılımı ile Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

Tanıtım toplantısında, Protokol konuşmalarının ardından kürsüye çıkan ve proje hakkında bilgi veren Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat çarpık kentleşme ve gecekondu sorununa dikkat çekerek; İnsana yakışır mekanlarda yaşamak her vatandaşın hakkı olduğu kadar Haliliyeli hemşerilerimizin de hakkıdır. Adı geçen mahallelerde bitişik nizam ve üç kat imar izinli alanlarda yeşil alan, otopark ve sosyal yaşam alanları adına maalesef bir çok sorun olduğu ortadadır. Haliliye Belediyesi olarak ilgili kurum, kuruluş, STK ve Odalar ile vatandaşlarımız ile yapılan istişareler sonrasında vatandaşlarımıza yakışacak bir proje yaptık ve inşallah Belediye Meclisimizin kararı ile bu projeyi hayata geçireceği' diyerek projenin teknik detayları hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum, kuruluş ve Oda'ların desteklediği kentsel dönüşüm projesi kapsamından Süleymaniye, Devteşti, Yavuz Selim ve Ahmet Yesevi Mahallelerinde 7+1 katlı dikey mimari özelliklerine sahip binaların yapımı ile alandan tasarruf yapılarak otopark sorunun çözüleceği, aktif yeşil alanların artacağı, kent estetiği ve siluetinin ortaya çıkartılacağı ve kaliteli yapıların ortaya çıkartılacağının altı çizildi.