İLKHA/ Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, canlı hayvan pazarındaki esnafı ziyaret etti. Milletvekili Cevheri'yi, Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, Şanlıurfa Yeni hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül ve Pazar esnafı katıldı.
Esnaf, hayvan pazarının su, yol, elektrik, altyapı, temizlik, güvenlik ve küpe gibi birçok sorununu milletvekili Cevheri'yle anlattı.
Ziyaretle ilgili bir değerlendirme yapan Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, Hayvan pazarının kanalizasyon, yol, elektrik, küpe sorununu ve pazarın hemen yanı başında 13 milyona mal edilen, açılışının hemen ardından kısa bir süre sonra kapasite yetersizliği nedeniyle kapatılan et kombinesini sorununu ilettiklerini söyledi.
Çiftçi'nin ardından konuşan Şanlıurfa Yeni Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül de en büyük sorunlarının başında küpe sorunu olduğunu, bu sorun nedeniyle Şanlıurfa'daki hayvan pazarının satış neredeyse yapamaz hale geldiğini belirterek bu sorunun çözümü için destek beklediklerini söyledi.
Binlerce insanın geçim kaynağı olan bir yerin bu sorunları hala yaşıyor olmasının kendisini üzdüğünü belirten Cevheri, 'Yaklaşık bir sene önce kesimhanenin gayri-faal olması bizi ciddi manada üzmüştür. Devletimiz 13 milyonluk bir yatırım yapmış ama müteahhittin hatasından dolayı; gerek çatısının uçması gerekse kesimhane tarafının bozulmasından dolayı şu an bu kurum harabe haline gelmiş. Bu ciddi manada bizi üzmüştür. Ve aynı zamanda hayvan pazarı için 13 milyonluk kanalizasyon yatırımının da gayri-faal olması bizi üzmüştür.
Hayvan pazarının çamur olması hem sağlık açısından, hem de hayvan sağlığı açısından ciddi bir tehlike arz etmektedir. Yolda gelirken tabii bizim de dikkatimizi de çekti yolun dar ve yokuş olması ciddi manada bir engel oluşturmaktadır. Bununla ilgili bir an önce işlemleri yapacağız bu yolun yapılmasını sağlamaya çalışacağız.' diye konuştu.
Pazarda yaşanan küpe sorununu daha önce de Bakan Faruk Çelik'e ilettiğini ifade eden Cevheri, sözlerine şöyle devam etti:
'Hayvan pazarında İl Tarım Müdürlüğüne ait bir ofisin ve veterinerin bulunması ve küpenin anında takılması gerekiyor. Bu konuda hem bir af açıkarılması hem de küpelemenin devam etmesi gerekiyor. Ayrıca yeni doğan kuzular için de bir desteklemenin verilmesi gerekiyor. O zaman vatandaşlarımız küpe takama konusunda daha hassas olacaktır. Yine burada gezdiğimizde bizim de dikkatimizi çekti burada bir güvenliğin olmaması ciddi bir sorun. Muhakkak burada bir güvenlik biriminin olması gerekiyor, en azından geçici bir hastanenin veya bir ambulansın burada beklemesi lazım. Düşünün ki burada bir vatandaşımız kalp krizi geçiriyor bu vatandaşımızı hastaneye yetiştirmek bayağı bir zaman alır ama burada binlerce insan çalışıyor burada hem sağlık açısından hem de güvenlik açısından ambulansın orda olması gerekiyor.'
Yapılan değerlendirmelerin ardından Cevheri, Pazar esnafıyla birlikte çürümeye terkedilen 13 milyon liraya mal olan et kombinesinde incelemelerde bulundu.