İLKHA/ Okulların yaz tatiline girmesinin ardından Türkiye genelinde başlayan yaz Kur'an kursları, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de ilgi görüyor.
Okulların tatil olmasını fırsat bilerek, yaz Kur'an kurslarına akın eden çocuklar, vakitlerini Kur'an-ı Kerim ve İslami ilimleri öğrenerek geçiriyorlar.
Kur'an-ı Kerim dersini vermenin güzel bir duygu olduğunu belirten Suphi İstop Camii İmamı Ramazan Sabırdan, "Elhamdülillah, yine yeni bir döneme başlamış olduk. Nasıl ki bir çiftçi yeni mahsulü kaldıracağı zaman seviniyorsa bizler de manevi olarak o kadar seviniyoruz. Şu an meşgul olduğumuz bu çocuklar masum ve tertemizdirler. Onlarla haşir neşir olarak vaktin nasıl geçtiğini bilemiyoruz. Maddi tarafıyla ölçülecek bir tarafı hiç yoktur. Velilerimiz bu çocukları bize emanet etmiştir. Bizler de elimizden gelene kadar mesaimizi en güzel şekilde değerlendireceğiz." dedi.
Camilere gelen öğrencilerin yarınların büyükleri olduğunu dile getiren Sabırdan, "Yarın bu çocuklar makam mevki sahibi olacaklar. Bugün bizler bunlara ne aşılarsak yarın onu kaldıracağız. Yani ne ekerseniz onu biçersiniz. Elhamdülillah biz bu olayın farkındayız. Kısacası yarın bu çocuklarımız toplum için faydalı olacağı için bugün burada elimizden gelen çabayı sarf etmeye çalışacağız. Rabbim bizi utandırmasın ve mahcup emesin inşallah." ifadelerini kullandı.