Haber Merkezi / Telabyad Mahalli Meclisinde, meclis başkanı ve sektör temsilcisi üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; ilçeye yapılan yatırımlar, insani yardımlar, eğitim, tarım ve ticaret hayatına dair konuları değerlendiren Vali Erin, en büyük önceliklerinin bölgeyi huzurun hakim olduğu, herkesin hak ve hukukunun korunduğu, kimseye zerre kadar haksızlık yapılmayan bir yer oluşturmak olduğunu söyledi.
Türkiye'nin destekleriyle başta tarım ve hayvancılığın ekonomik olarak hareketlendiği bölgede kimsenin başına buyruk çalışamayacağını, başta bölge halkını temsil eden Mahalli Meclisin ve burada alınan kararların önemli olduğuna dikkat çekti.
Vali Erin, bölgenin kendi ayakları üzerinde durabilecek kamu otoritesinin oluşması, halka hizmet veren kamu kuruluşlarının sistemli şekilde faaliyet gösterebilmesi için her türlü destek ve danışmanlık hizmetini verdiklerini hatırlattı.
Bölgede yetiştirilen tarım mahsullerinin değerlendirilmesi, çiftçi kayıt sistemi ve ticarete dair konuların masaya yatırıldığı toplantı, Vali Erin'in ile Telabyad Mahalli Meclisi üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından sonra erdi.
Toplantı çıkışında Telabyadlı çocuklara rastlayan Vali Erin, onlarla Arapça konuşarak, oyuncak bebek ve çeşitli hediyeler verdi. Vali Erin'in kendileriyle ilgilenmesi ve hediyeler vermesi, çocuklara büyük mutluluk verdi.