Haber Merkezi / Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan Hanımlar Konağı, İpekyol Mahallesinde hizmete sunuldu. Diyetisyen ve spor antrenörüyle gelen kadınların spor yapmalarını ve sağlıklı yaşam ipuçlarını öğrenmeleri hedeflenen Hanımlar Konağının açılışı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Başkan Mehmet Canpolat ve eşi Fethiye Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve eşi Betül Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan, AK parti Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Eyyüpoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kadın destek merkezlerindeki kursiyeler ve ilgililer katıldı.

'MERKEZİMİZ KADINLARA HAYIRLI OLSUN'
Açılışta ilk olarak konuşan Başkan Mehmet Canpolat, kadınları ön planda tutacak hizmetler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Hanımlar Konağının ilkini açtıklarını ifade eden Başkan Canpolat, konuşmasında şunları kaydetti:
'Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte seçim öncesi yapmış olduğumuz çalışmalarda her zaman kadın bizim için bir özne bir özge oldu. Bu doğrultuda hareket ettik. Yapmış olduğumuz çalışmalarda kadını ön plana çıkarmak, kadınlarla birlikte yürümeye çalışıyoruz. İster sanatta, ister sporda isterse de siyasette olsun onlarla hemhal olmaya çalıştık. Bugünde yine geçmişte söz vermiş olduğumuz Hanımlar Konağı sözü vardı. Normalde bir tane Hanımlar Konağı sözümüz vardı. Kadınlar burada spor yaparken veya eğlencelere katılırken kreşte çocuklarına bakılıyor. Pandemi dolayısıyla açılışını yapamamıştık. Ama sosyal medya üzerinden yapmış olduğumuz duyuru sonrası 48 saat içerisinde bütün seansların dolduğunu gördük. Sonrasında şu kararı aldık, Haliliye Şanlıurfa'nın en büyük ilçesi ve nüfus oranında da kadınların yüzde 51 olan ilçemize bir tane yetmez. Buradan Hanımlar Konağının sayısının artırılacağının sözünü vermek istiyorum. Kadınlar bizler için bir dost, bir eş ve ayrıca kadınlar merhamettir. Bizim için vazgeçilmez birer değerli parçasıdır. Sadece bugün değil her günün kadınlar günü olmasını diliyorum.'
Başkan Canpolat'tın ardından konuşma yapan Kadın ve Demokrasi Derneği Şanlıurfa İl Başkanı Dilşah Beyaz Öztürkmen, açılan bu merkezin çok önemli bir yer olduğunun altını çizerek, Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat'a teşekkür etti.
AK Parti Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Eyyüpoğlu da, 'Gün geçmiyor ki AK Parti belediyelerinin yeni bir hizmeti olmasın' şeklinde başladığı konuşmasında Hanımlar Konağının hayırlara vesile olmasını dileyip, Başkan Mehmet Canpolat'a teşekkür etti.
Haliliye Kaymakamı Metin Esen de, yaptığı konuşmasında, 'Başkanımız burası gibi yerlerin sayısının artacağını belirtti. Bundan dolayı son derece mutlu oldum. Bu tür tesisler çok önemli. Kadınlar okul çağına gelmemiş ve kimseye emanet edemeyeceği çocuğunu yanına alıp gelebileceği bir yere çok ihtiyaç vardı. Böylesi anlamlı bir günde olması daha güzel' ifadelerini kullandı.
Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, açılan merkezin kadınlara hayırlara vesile olmasını dileyerek, kadınların bir kez daha Kadınlar Gününü kutladı.
Konuşmaların ardından Hanımlar Konağının açılış kurdelesi kesildi ve davetliler merkezi gezdi.