Haber Merkezi / Akçakale'de Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile başlayan ekonomik yatırımlar istihdama destek ile şahlanmaya devam ediyor.
İşsizliğe karşı yürüttüğü çalışmalarla bugüne kadar ekonomiye can verecek birçok projeye öncülük eden Başkan Yalçınkaya bu kez fabrika kurulmasını sağladı. Bu kapsamda Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Akçakale Belediyesi'nin ortak projesi ile ilçede hazır giyim sektörüne 'Anahtar Teslimi Tekstil Fabrikası Yapım Projesi' için protokol imzalandı. Akçakale Kültür Merkezi'nde düzenlenen protokol imzalama törenine ev sahibi Başkan Yalçınkaya'nın yanı sıra Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ve yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri, ilgili müdürler, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve yetkililer katılım gösterdi.

AKÇAKALE İÇİN BİR İLK
Yaklaşık 6 ay içerisinde hayata geçirilmesi planlanan proje ile 3 vardiya şeklinde çalıştırılmak üzere bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Fabrika kurulduğunda ilçenin kamu eliyle ekonomiye kazandırılan ilk fabrikası olma özelliğini de taşıyacak.

BAŞKAN YALÇINKAYA: YENİ BİR KALKINMA DESTANI YARATACAĞIZ
İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yalçınkaya yatırımlarının süreceğini belirtip yeni bir kalkınma destanı yaratacaklarına dikkat çekerek 'İnşallah üç vardiya ile çalışacak olan fabrika bin kişiye istihdam sağlayacak. Buna benzer yine İstanbul'dan, dünyadan çeşitli yatırımcıları getirerek burada yatırımlara devam edeceğiz. Buranın kaderini değiştirmek zorundayız. Karacadağ Kalkınma Ajansı'na başından beri bizlerin yanında oldukları için teşekkür ederiz. Her zaman yatırımcı noktasında da bundan sonraki yatırımlar noktasında da desteklerini bekliyoruz. İnşallah bundan sonra da bu coğrafyada Ortadoğu'nun dünyaya açılan kapısın dibinde yeni bir kalkınma destanı yaratacağız. Yeni bir iş hamlesi yaratacağız. Akçakale'de iş bekleyen, aş bekleyen kardeşlerimizin kaderini hep birlikte değiştireceğiz. Bölgeye hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum' dedi.

'BAŞKAN YALÇINKAYA VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Açıklamasında projeye sahip çıkan Başkan Yalçınkaya'ya teşekkür eden ve projelerin devamının geleceği mesajını veren Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Maral ise şöyle konuştu:
'Akçakale stratejik öneme sahip ilçelerimizden birisi. Gerek sahip olduğu potansiyeller gerekse jeo stratejik konumu itibariyle. Bu tarz ilçelerimizin özellikle Suriye'de yaşanan kriz ile beraber neredeyse kendi nüfuslarını aşan rakamlarda misafirlere ev sahipliği yaptığını da biliyoruz. Bu toplumsal dokuda oluşan değişim ile birlikte yeni istihdam alanlarının da oluşması elzem bir hal alıyor. Bu noktada bizler de Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında belediyemizin sunmuş olduğu hazır tekstile yönelik fabrika anahtar teslim projesini destekledik. Bu bir ilk adım. İnşallah bunun devamı da gelecektir. Projenin hazırlık aşamasında Başkanımız Mehmet Yalçınkaya'nın desteği, yönlendirmesi ve sahip çıkmasından dolayı kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Projenin ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum.'
Açıklamaların ardından program Başkan Yalçınkaya'nın Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Maral'a hediye takdim etmesi ile son buldu.