Tuğba POLAT / 1.5 sene kilit uzman ve sonrasında 3,5 yıl Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü olarak Şanlıurfa turizmine altyapı, fizibilite çalışılmalarının yanı sıra ulusal ve uluslararası tanıtımında önemli emek harcayarak önemli katkılarda bulunan ve 24 Ağustos 2022 tarihinde görevinden kendi isteği ile ayrılan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu'ya Şanlıurfa Kent Konseyi Kültür ve Turizm Komisyonu ve Şanlıurfa bölgesel Turist Rehberleri Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen bir program ile Şanlıurfa turizmine verdiği emek ve katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç, TUREB Denetim Kurulu Başkanı ve ŞURO Genel Sekreteri Müslüm Çoban, ŞURO Başkanı Merve Ofluoğlu, ŞURO Başkanı Yakub Bedlek'in yanı sıra basın mensuplarının katıldığı programda teşekkür plaketini Mehmet Uncu'ya sunan Kent Konseyi başkanı M. Adil Saraç yaptığı konuşmada; Bu gece Mehmet Uncu beye yapacağımız teşekkür aslında yetersiz ve kuru kalır. Mehmet Uncu'nun Şanlıurfa turizmine çok büyük emek ve katkıları oldu. Mehmet bey Şanlıurfa ve ilçelerini karış karış gezerek Şanlıurfa ve ilçelerinin turizm envanterini çıkarttı. Turizm alanındaki diğer çalışmaları ile de Şanlıurfa turizmine önemli katkılarda bulundu. Bu emeklerinin bir nişanesi olarak kendisine bir teşekkür plaketi takdim ediyoruz. Kendisini ve emeklerini unutmayacağız' dedi.
Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu ise yaptığı konuşmada önümüzdeki süreçte Mardin ve İstanbul'daki çalışmalarına ağırlık vereceğini belirterek; Şanlıurfa7dan ayrılıyorum ama kalbimin bir tarafı yine burada kalacak. Şanlıurfa'da 5 yıl geçirdim. AB Projesi kapsamında Uzman olarak geldiğim ve kuruluşunda bulunduğum Şirkette son 3,5 yıl Genel Müdür olarak görev yaptım. Bu süre içerisinde gece gündüz demeden bazen eksik bazen fazla demeden gecemizi gündüzümüze katarak hatta bazen taş taşıyarak Şanlıurfa turizmi için emek vermeye , fedakarlık yapmaya gayret ettik. Şanlıurfa turizmi her türlü çalışmayı ve fedakarlığı hak ediyor. İnanıyorum ki Şanlıurfa turizm potansiyeli ile Güneydoğu'nun ve Türkiye'nin göz bebeği olacaktır' diyerek plaketten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.