Yüksel Polat

Şanlıurfa Fen Lisesi bayan öğretmenleri ve bayan veliler örnek bir davranışa imza atarak kız öğrenci yurdunda kalan kız öğrencileri akşam ziyaret ederek çay sohbetinde kendi elleri ile hazırladıkları yemek ve pastaları ikram ettiler.

Üniversiteye kazandırdıkları yüzlerce öğrenci ile Şanlıurfa'da eğitimin yüz akı olan Şanlıurfa Fen Lisesi sportif, kültürel etkinliklerin yanı sıra duygu dolu etkinliklere de imza atıyor. Bu eğitim ve öğretim yılında Zeytin Dalı Eğitim Kampüsüne taşınan ve erkek- kız yatılı pansiyona da ev sahipliği yapan Şanlıurfa Fen Lisesinde bayan öğretmenler okulda eğitim gören kız öğrencilerinin anneleri ile birlikte güzel bir etkinliğe imza attı.

Ailelerinden uzakta eğitim gören ve aile özlemi çeken yatılı öğrencileri ve öğrencilerinin arkadaşları için yemek, pasta, çörek gibi ikramlardan oluşan ev yemeklerini kendi elleri ile hazırlayan bayan öğretmenler ve gündüzcü öğrencilerin anneleri yatılı kalan öğrencileri Şanlıurfa Fen Lisesi Kız Yurdunda ziyaret ederek burada kalan kız öğrencileri ile bir araya geldi.

Okul Müdürü Rıza Yıldızbakan ve öğretmenlerin de eşlik ettiği ziyarette ' çay sohbeti' adı altında öğretmenleri, sınıf arkadaşları ve onların anneleri ile bir araya gelen yatılı kız öğrenciler bu duygulu davranıştan dolayı mutluluklarını ifade ederek organizasyondan dolayı öğretmenlerine, sınıf arkadaşlarına ve onların annelerine teşekkür ettiler. Kendi elleri ile hazırladıkları yemek ve pastaları yatılı kız öğrencilerine ikram eden bayan veliler ise burada yatılı kalan öğrencilerin de bir ailesi olduğunu, onların da aile özlemi çektiklerini belirterek; çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin teşviki ile bu çocuklarımız ile bir araya gelmek, çocuklarımızın arkadaşları ile tanışmak onların bir nebze aile özlemlerini gidermek için buradayız. Devletimizin bu çocuklarımıza her türlü imkanı sağladığını biliyoruz ama bizde kendi ellerimiz ile yaptığımız ikramlar ile bu çocuklarımıza bir ölçüde aile sıcaklığı yaşatmak istedik' diyerek kendilerini bu etkinlik vesilesi ile öğrenciler ile bir araya getirdiklerinden dolayı Okul Müdürü Rıza Yıldızbakan'a ve öğretmenlere teşekkür ettiler.

Akşam gerçekleşen ve yaklaşık iki saat süren etkinlik hakkında açıklamada bulunan Şanlıurfa Fen Lisesi Müdürü Rıza Yıldızbakan okullarının bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrencilerin ailelerine seslenerek; Bu çocuklarımız bize ailelerinin emaneti ve kendi çocuklarımız gibi sahip çıkıyoruz. Bunun yanı sıra öğretmenleri ve sınıf arkadaşları da ailelerinden uzakta olan bu çocuklarımıza karşı her zaman duyarlı. Bayan öğretmenlerimizin ve gündüzü kız öğrencilerimizin de bu etkinliği düzenlemeleri bu çocuklarımıza karşı sahiplenme duygusunun güzel bir örneği. Bu güzel ve örnek etkinlikten dolayı öğretmen arkadaşlarımıza kız öğrencilerimize ve bayan velilerimize teşekkür ediyorum' dedi.