İLKHA/ Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesine bağlı Tülmen Mahallesinde her yıl düzenli olarak yapılan Geleneksel Pilav Etkinliğiyle güzel bir gelenek yaşatılıyor. Bolluk ve bereket amacıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen etkinlik, civar mahallelerde yaşayan insanlar arasında kaynaşmaya vesile oluyor.
Her yıl mart ayında mahalleliler arasında toplanan paralarla alınan hayvanlar kesilerek yemekler hazırlanıyor. Mahalle meydanında hazırlanan yemekler gelen misafirlere ikram ediliyor. İl merkezi ve çevre köylerden katılımın olduğu etkinlikte yapılan ikramların ardından sohbetler yapılıyor, dualar ediliyor.
Yapılan etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan etkinliğin organizatörü Tülmen Mahalle Muhtarı Bakır Rastgeldi şöyle konuştu:
'Her yıl mart ayında yaptığımız 'Geleneksel Pilav Etkinliği'nin bu yıl 3'üncüsünü düzenliyoruz. Köy halkımızdan topladığımız yardımlarla 3-4 tane küçükbaş veya bir tane büyük baş hayvan kesiyoruz. Pişirilen etli pilav ve tatlı Tülmen halkına, çevre köylerden gelen vatandaşlara ve Urfa merkezden gelen misafirlere ikram ediyoruz. Pilav etkinliğimizi yağmurun yağması için, şükür için, bölgemizin ve ülkemizin huzuru için, halkın birlik ve beraberliğinin pekişmesi için yapıyoruz.'