Faruk DEVECİ/ Bu çalışma kapsamında Şanlıurfa merkezli İstanbul, Adana, Bingöl, Malatya, Ankara, Mersin, Konya, Adıyaman, Diyarbakır, Bursa, Kilis Osmaniye, Yozgat, Kahramanmaraş, Balıkesir illeri olmak üzere 16 ilde 51 adet 'Change' araç ele geçirildi.
Eş zamanlı operasyonda 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı..
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda 1 adet av tüfeği, 1 adet glock marka ruhsatsız tabanca, 73 adet tabanca fişeği, 48 adet Kalesnikov fişeği şasi basmaya yarayan farklı harf ve rakamlarda çok sayıda metal numaratör ele geçirildi.
Bu çalışma çerçevesinde araçların kimlik bilgisi olarak nitelendirilen motor ve şasi numaralarının tamiri mümkün olmayan ağır hasarlı araçlardan, çalıntı, hacizli yakalamalı aynı marka ve modelde diğer araçlara aktarılarak trafiğe çıkarıldığı ve bu suretle vatandaşların dolandırıldıkları tespit edildi.
Özel ekip tarafından 6 ay boyunca süren teknik ve fiziki takibin ardından, Şanlıurfa merkezli 16 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kazıntı-l" operasyonunda 19 şüpheli adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı..
Operasyon kapsamında çeşitli marka ve modellerde 51 araç ele geçirildi. Şüphelilerin bu yöntemle yaklaşık 20 milyon değerinde haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, araç alacak vatandaşların mağduriyet yaşamamaları açısından, ilan sitelerinde piyasa değerinin altında fiyatlandırılan araçlara karşı duyarlı olmaları, özellikle alacakları araçların tramer sorgularını yaptırmaları, güvenilir ve uzman' eksperleri tercih etmeleri, ağır hasarlı araçları alırken aracın geçmişini daha detaylı araştırmaları önem arz ediyor.