Gazeteciler Konfederasyonu'na üye cemiyetlerin temsileri Urfa'dan ayrılırken biz birlikte Türkiye'yiz mesajı verdi. Şanlıurfa'ya hayran kalan katılımcıların tamamı şehrimize, halkın gösterdiği sevgi, ilgi ve misafirperverliğimize hayran kaldı.

MEHMET TALAT AKAY

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği ve Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'nun ev sahipliğinde 3-4-5 Mayıs'ta ilimizde yapıldı. 68 ilden 82 Gazeteciler Cemiyeti, 7 Coğrafi Bölge ile İhtisas Gazetecilerinin oluşturduğu toplam 8 Gazeteciler Federasyonu başkanları eşleri ile beraber ilimizde ağırlandı.

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve yönetim kurulu üyeleri de toplantıda yer aldı. Bereketli bir katılımla gerçekleştirilen Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu toplantısında ayrıca iki oturumlu panel düzenlendi. Sabah yapılan panelin konusu 'Çözüm Süreci ve Medya ' olurken öğlen sonrasında ki 'Çözüm Süreci ve Kadın' panelleri ilgi ile izlendi. Üç gün süren Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile Milletvekilleri Halil Özcan ve A.Kerim Gök'te birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği, 'Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Buluşması'ndan yüzünün akı ile çıktı. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'in moderatörlüğünde GAP idaresi Başkanı Sadreddin Karahocagil, TRT Kürdi Genel Koordinatörü Mustafa Ekici, Gazeteci Veysel Polat ve Prof.Dr. Mazhar Bağlı 'Çözüm Süreci ve Medya ' yı anlattı.

Yar.Doç.Dr.Oğuzhan Kavalı'nın Başkanlık yaptığı oturuma Araştırmacı-Yazar Kezban Bayık, Aktivist Gül San, MAZLUM DER Başkanı Meral Dervişoğlu, Gazeteci Gül Kolaylı konuşmacı olarak katıldı. 'Çözüm Sürecinde Kadının Rolü' konuşuldu.

Gazetecilerin Şanlıurfa Buluşması ilimizin tanıtımına katkı sağlarken Türkiye'nin dört bir yanındaki gazetelerde geniş yer aldı. Cemiyet başkanlarımızdan gelen tebrik ve kutlama mesajlarının sayısının çok olması Urfa basını adına hepimizi onurlandırdı.

İşte gelen kutlama mesajlarının tümünü özetleyen Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri KOLAYLI'nın yazısı.

' BU DAYANIŞMA ve GÜÇ BİRLİĞİ İLE BİZ TÜRKİYE'YİZ'

Değerli başkanlarım, meslektaşlarım, Şanlıurfa'da 3-5 Mayıs tarihleri arasında yaptığımız 3. Başkanlar Kurulu toplantımız, hem Gazeteciler Konfederasyonumuzun, hem de Güneydoğu Gazeteciler Federasyonumuzun rüştünü başarıyla ispat ettiği çok önemli bir organizasyon olarak basın tarihimizde yerini aldı.

Gerek organizasyondaki başarı, gerek çok önemli içeriğiyle günümüze ışık tutan 'Çözüm Süreci ve Medya - Çözüm Süreci ve Kadın' panelleri, gerekse başkanlar kurulumuzun sonuç bildirgesi, Gazeteciler Konfederasyonumuzun ülkemizin temel unsurlarından biri haline geldiğini ortaya koydu.

Bugün; Türkiye'nin dört bir köşesinde çıkan haberleri büyük mutlulukla okuyor, omuz omuza vererek dayanışma içinde başarılı olmanın hazzını yaşıyoruz.

Organizasyona imza atan ev sahiplerimiz Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Talat Akay'a ve Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Polat'a, güzel ev sahiplikleri ve bu başarımızda oynadıkları önemli rol nedeniyle öncelikle teşekkür ediyorum. Çok çalıştılar, koşturdular, organizasyonun her aşamada aksamadan yürümesi için ter döktüler. İçtenlikle, samimiyetle hepimizle tek tek ilgilendiler. Meslektaşlarımız arasındaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma açısından tüm Türkiye'ye önemli bir mesaj vermemizi sağladılar.

Başkanlar Kurulumuza katılan başkan ve yönetici arkadaşlarım da, bu güzel tablonun oluşmasında önemli rol oynadı. Ülkemizin birçok noktasından uzak-yakın, zor kolay demeden yola çıktılar. Şanlıurfa toplantımıza aileleri ile birlikte katıldılar. Başkanlar Kurulumuzda görüş belirterek, önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalara ışık tuttular. Aile fotoğrafımızın, bugüne kadar çekilen en geniş katılımlı toplantı olmasını sağladılar. Bütün katılımcı arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum.

Bedenen olmasa da kalben yanımızda olan mazeretli arkadaşlarımın da, bundan sonraki toplantılarımızda aramızda yer alacaklarına ve değerli katkılarını vermeye devam edeceklerine inanıyorum.

Değerli arkadaşlar, biz Türkiye'yiz. Dayanışmamız, güç birliğimiz bir kartopu gibi sürekli büyüyecek. Mesleki sorunlarımızın çözümünde sağladığımız güç birliği, bizleri Türkiye'nin en büyük ailelerinden biri yaptı. Bu ailenin bir ferdi olmaktan mutluluk duyuyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

'Düşünce ve İfade Özgürlüğü Sağlanmadan Demokrasi Güçlenmez'

Selam ve Saygılarımla.

Nuri Kolaylı

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı