AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana Öğretmenevi'nde partililerin katılımıyla düzenlenen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu'nda yaptığı konuşmada, 2016'da yaşanan hain darbe girişiminden sonra Türkiye'nin çok kısa sürede toparlandığını söyledi.

Geçen yıl yüzde 7,4'lük büyüme yakaladıklarını ifade eden Yılmaz, 'Bunun darbe girişiminden sonra gerçekleşmiş olması, içeride ve dışarıda terör saldırılarıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde başarılması ayrıca anlamlı.' diye konuştu.

'2018'de de büyümeye devam edeceğiz'

Yılmaz, ekonomideki gelişmeler hakkında şu değerlendirmede bulundu:

'İhracatımız geçen sene 157 milyar doları aştı. İkinci en yüksek ihracatı sağlamış olduk. Ekonomimizin büyüklüğü 3,1 trilyon liraya yükseldi. Yatırımlarımızın büyüklüğü 900 milyar lirayı aştı. Bunun çok büyük bir kısmı da özel sektör yatırımı. 2018'de de büyümeye devam edeceğiz. Özellikle ilk çeyrekle ilgili öncü göstergelere baktığımız zaman yüksek büyümenin devam ettiğini görüyoruz. 2018'de, büyümede yüzde 5,5 hedefliyoruz. İhracatta geçen yıl 157 milyar doları bulmuştuk, 2018'de 170 milyar dolar hedefimizi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. İstihdam olarak baktığımızda da en az bir milyon istihdam hedefliyoruz.' AA