Haber Merkezi / 'Sözü Yola Koymak' başlığıyla oldukça keyifli bir sohbet sunan yazar, birkaç hafta içerisinde aynı başlık altında bir kitabının çıkacağı müjdesini de verdi. Hem sohbetinin hem de kitabının başlığını neden 'sözü yola koymak' olarak seçtiğini belirten yazar şunları söyledi:
' Söz ve Yol kelimeleri, içerisinde aynı zamanda ÖZ ve OL kelimelerini de barındırıyor. Önce söz vardı. Ruhlar aleminde Allah'a kul olmak için söz verdik. Tarih boyunca insanlığa, medeniyete, kültüre dair hep söylenecek bir sözümüz oldu. Ancak ne zaman ki söylenecek bir sözümüz kalmadı, Özümüzün kaynağı olan Allah'tan uzaklaştık. Bize ait olmayan bir hayat içinde bize ait bir yol bulmaya çalışıyoruz. Bu nedenle Olamadık. Olgunlaşmanın, olmanın yolu Öze dokunan, özü anlatan bir sözü söylemektir. Ve bize ait olan, bizim medeniyet tasavvurumuza dayanan bir hayat yaşamaktır.
Yazar Vedat Akıllı, Söz ve Yol metaforlarından yola çıkarak başladığı sohbetinde İslam alemi olarak yeni bir söylem geliştirmemizi, Müslümanlığımızın bizlere yüklemiş olduğu mükellefiyetimizin bir gereği olarak insanlık adına, barış adına yeni teklifler sunmamız gerektiğini de belirtti. Günümüz dünyasında yapılan zulümler ve yanlışlar karşısında teklifimiz olmadan yapacağımız tenkitlerimizin tehdit olarak algılanacağı vurgusunu da yaptı.
Konu üzerine bir değerlendirme yapan Cuma ağaç: 'Müslüman alimlerin birbirlerinin şahsına ve tespitlerine değer vererek birbirlerini dışlamadan; aslından uzaklaştırılmış olan İslami kelimeleri ve kavramları aslına uygunluk yönünden güncellemeleri gerekiyor, dedi
Yazar Vedat Akıllı'nın keyifli ve verimli sohbeti için TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya, TYB Onursal Başkanı Cuma Ağaç, TYB Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Azlal, Mehmet Akbaş, Seyit Ahmet Kaya ve katılan misafirler teşekkürlerini sundular. Soru- cevap faslıyla devam eden sohbette katılımcıların da sunmuş oldukları katkılar ve örneklerle sohbet tamamlandı.