Seyfullah Polat

Çin'in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik zulmü yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Çin Devleti tarafından Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik yıllardır süregelen ve son zamanlarda büyük bir ivme kazanan soykırım ve zulüm tüm Türkiye çapında Cuma Namazı sonrası yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Şanlıurfa'da da İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Dergah Cami önünde Cuma Namazı sonrasında bir çok STK temsilcisi ve vatandaşın katıldığı protesto gösterisinde basın açıklamasını okuyan İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila; Çin'in Sincan Uygur Bölgesinde ( Doğu Türkistan) yaşayan Müslüman Uygur Türkleri her türlü hak ihlaline uğramakta ve bu ihlaller tüm dünya gündeminden gizlenmektedir. 1-3 milyon Uygurlu Müslüman ' eğitim kampı' olarak adlandırılan toplama kamplarında beyin yıkama dahil her türlü işkenceye ve zulme maruz kalmaktadır. Burada ölen ve öldürülen insanların cesetleri dahi akrabalarına teslim edilmemektedir.' Dedi.

Behçet Atila açıklamasına devamla Müslüman Uygurların Çin Devleti tarafından ' Suçlu', ' Terörist' olarak adlandırıldığını ve her türlü işkenceye maruz bırakıldığını belirterek; Çin Devleti bu uygulamalarına bir an önce son vermelidir.' Diyerek dünya üzerindeki tüm Müslüman Teşkilatlarının zulme dur demesini ve tüm Müslümanların da Çin mallarına boykot uygulaması başlatmaları gerektiğini ifade etti.

Çin zulmünü protesto eden vatandaşlar basın açıklamasından sonra sembolik olarak kartondan yapılmış Çin Seddini yıkarak sessizce dağıldı.