İshak POLAT / Yıllardır istediği başarıyı bir türlü yakalamayan ve çeşitli sorunlar dolayısı ile basın organlarında yer alan Şanlıurfaspor'da sorunlar bitmek bilmiyor. Borç batağına saplanan kulüpte sorunları çözmek için eski yönetimden çeşitli isimler önerilerde bulunurken hali hazırdaki Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri de temaslarına devam ediyor. Geçtiğimiz gün çeşitli basın kuruluşlarına yansıyan haberlere göre Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye ulaşamadıklarını belirten Şanlıurfaspor Yöneticileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi ile bir araya geldi.

Şanlıurfaspor, Şanlıurfa'nın marka değeridir
Yaklaşık bir saat süren toplantı sonrası Kulüp Yöneticilerinden her hangi bir açıklama gelmezken toplantı sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat çiftçi bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Nihat çiftçi yaptığı açıklamada;' Şanlıurfaspor, Şanlıurfa'nın marka değeridir ve tüm Şanlıurfalıların kulübüdür. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bizim için a veya b şahsının Kulüp Başkanı olmasına bakmıyoruz. Biz herkese eşit mesafedeyiz ve elimizden geldiği kadar destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Yasaların elverdiği ölçüde maddi destek verdik ve vereceğiz de. Bizim spora bakışımız önemli. Bu şehirde sporu yaygınlaştırmak için altyapı olarak elimizden gelen gayreti gösterdik, amatör spora büyük destek verdik ve bu konuda büyük başarı yakaladık' diyerek amatör sporda Şanlıurfa'daki başarılara dikkat çekerek Şanlıurfaspor'a da ellerinden gelen desteği verdiklerini dile getirdi.
Profesyonel spor ve yönetimi farklıdır. Şanlıurfaspor Yönetimi kaynaklarını doğru kullanmalı
Şanlıurfaspor'a bu sezon başında 500 bin TL destek verdiklerini belirten Nihat Çiftçi ; ' Ben Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bu şehrin 150 alanda hizmetini görüyoruz. Bu şehrin çok önemli sorunları var. 10 ilçede aynı anda içme suyu arıtma tesisi yapıyoruz, hala su, yol bekleyen köylerimiz var. Biz bu şehrin kaynaklarını doğru kullanmak zorundayız. Bu manada Şanlıurfaspor Kulübü 'de profesyonel bir Yönetime bağlı dolayısı ile onlar da kaynaklarını doğru kullanmalı. Şanlıurfaspor, Şanlıurfa'da yetişen gençleri kadrosuna katmalı, tarihi geçmiş, oynayamayan yabancı futbolculara büyük meblağlar ödememelidir. Hoca, futbolcu, yönetici anlamında bir çok Urfalı değerimiz var. Bu değerlere yer verilmelidir' diyerek üstü kapalı olarak Kulüp Yöneticilerini ve yönetim politikalarını eleştirdi.
Taşıma su ile değirmen dönmez. Kalıcı gelir getirecek projelere yapılmalı
Başta Şanlıurfa valiliği olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, İlçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra STK'ların Şanlıurfaspor'a verdiği desteğe de değinen Nihat çiftçi taşıma su ile değirmenin dönmeyeceğini hatırlatarak; ' Kulüpte muhasebecisinden, müdürüne, memuruna kadar herkes bu kulübe kalıcı gelir getirmek için çalışmalı, proje üretmelidir. Yoksa para bittiğinde her şey biter. Şanlıurfa spor bu şehrin gençlerine sahip çıkmalı ve onlara yer vermelidir' diyerek Şanlıurfaspor'un hak ettiği seviyeye gelmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini ama Şanlıurfaspor Yöneticilerinin de kulübü daha iyi yönetmeleri için gerekli adımları atmaları gerektiğinin altını çizdi.
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Nihat Çiftçi, Şanlıurfaspor'un transfer yasağının kalkması için Kulüp Yöneticilerinin 2,5 Milyon TL'ye ihtiyaç duyduklarını belirterek akşam üstü Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in başkanlığında ve ilçe Belediye Başkanlarının da katılımı ile Kulüp Yöneticileri ile bir araya gelerek konuyu görüşeceklerini dile getirdi.