Tuğba Polat

Ressam Muharrem Çelik, Sanatta 30.yıl dönümünü çocukluğunun geçtiği Koçören köyünde dostlarıyla kutladı.

Geleneksel ve yöresel değerleri modern resim sanatıyla işleyerek Anadolu medeniyetine Şanlıurfa'daki sanatsal değerlere ve toplumsal olaylara dikkat çekerek eserler ortaya koyan ve bugüne kadar yurt genelinde 27 kişisel sergisi 100'ün üzerinde karma sergisi bilinen Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı, Sanat tarihçisi ,ressam Muharrem Çelik sanattaki 30. Yılını çocukluğunun geçtiği Koçören köyünde dostları ile birlikten düzenlenen etkinlik ile kutladı.

30. Yıldönümü kutlama programına GAP gündemi Gazetesi imtiyaz sahibi ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya ,Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Yardımcısı İsmail Ürün, Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Yardımcısı Hasan Atalar, HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Osman Gülebak, AK parti eski yönetim kurulu üyesi ve Suruç Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ali Eskiler, Büyükşehir Belediyesi kütüphane Şube Müdürü Ömer Aslan, Eğitimci Şair Yazar Mehmet Sarmış, Gazeteci İshak Polat, Gazeteci Yazar Hüseyin Güzel, Kızılay personeli Yakup Aslan, Yazar Ejder Aşit, işadamı Mehmet As'ın yanı sıra Muharrem Çelik'in ailesi ve yakınları katıldı.

Program öncesi katılımcılara çocukluğunun geçtiği Koçören köyü gezdiren Muharrem Çelik köylerinin neolitik dönem Roma-Bizans Akkoyunlular, Selçuklu İslam dönemi ve Cumhuriyet dönemi ait yapıt ve kalıntılarla zengin bir yer olduğunu buraların da bilim dünyası tarafında da kaynaklara geçtiğini vurguladı.

Köydeki tarihi ve arkeolojik alanların tanıtımından sonra geçilen kutlama programında açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitimci- Yazar Mehmet Sarmış; Muharrem Çelik, Son yıllarda resim çalıştayları; sanatçı arkadaşları ile yaptığı çalışmaların öncüsü ve projelendirilmesi konusunda yakinen bilinmektedir. Peygamber efendimizi anlatan en güzel gülü sen çiz, mavi Marmara gemisi, yeşil hayat resim çalıştayı, hayatın yeşil elleri, Urfalı ressamların gözüyle 15 Temmuz darbe girişimi süreci gibi başlıklarla yaptığı çalıştaylar kamuoyunda büyük ilgi görmektedir. Ressam Muharrem Çelik özellikle de Rönesans sanatçısı Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa eserine Kafa tutacak, Zelo neden kan ağlıyor, koronadan korunan maskeli kan ağlayan Zelo, Kara yazmalı kan ağlayan Zelo, mavi yazmalı kan ağlayan Zelo, duvaklı kan ağlayan Zelo tablolarıyla dikkatleri üzerine çekti kamuoyunun da büyük ilgisini çekmektedir' dedi.

Çocukları Muhammed Yusuf, Hiranur, Leyle Nur'un yöresel giyinerek babalarının önemli gününde destek olduğu program ses sanatçısı Bahattin Burç'un müzik dinletisi ile program devam etti, AGD Şanlıurfa Şube Başkanı Yardımcısı İsmail Ürün, Yeşilay Başkan Yardımcısı Hasan Atalar, GAP Gündemi İmtiyaz Sahibi Veysel Polat gazetesi ve diğer katılımcılar tarafından plaket ve çeşitli hediyeler takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Sanatta 30. Yılını kutlayan Ressam Muharrem Çelik gazetemize yaptığı açıklamada kendisinin bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan Nevin Güllüoğlu ve Anadolu Gençlik Derneğine teşekkürlerini ifade ederek; Bugün doğduğum ve çocukluğumun geçtiği köyde 30. Sanat yıldönümünü dostlarımla birlikte kutlamaktan büyük mutluluk duydum. Programa katılan, mazareti olduğu için katılamayan ve gerek telefonla arayan tüm dostlarıma teşekkür ederim' dedi.