Yüksel Polat

Afrin şehitlerinin ismini Arakanlı Müslümanlar için yapılan evlere veren Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu güzel bir vefa örneğine daha imza attı.

Kurulduğu tarih olan 2012 yılından bu tarafa başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye sınırları içerisinde ve üç kıtada bir çok ülkedeki ihtiyaç sahiplerine insani ihtiyaç malzemesi ulaştıran Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, Arakan'daki Budistlerin soykırım ve zulmünden kaçarak komşu ülke Bangladeş'e sığınan Arakan Müslümanları için yaptırdığı evlere Afrin Barış Harekatı sırasında şehit olan 52 askerimizin ismini verdiği gibi Platformun kuruluşunda ve çalışmalarında emeği geçen Şanlıurfalı gazeteci Mehmet Talat Akay ve Gülzar Derneği Başkanı Necati Tüysüz'ün ismini vererek güzel bir vefa örneği sergiledi.

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve çeşitli Belediye ve STK'ların yardımı ile Arakanlı Müslümanlara yapılan 152 eve şehitlerin ve Şanlıurfalı gazeteci Mehmet Talat Akay ve STK Başkanı Necati Tüysüz'ün adlarını vererek yaşatan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Platform Başkanı Osman Gerem yaptığı açıklamada şunları söyledi; Merhum, gazeteci abimiz Mehmet Talat Akay gazeteciliğin yanı sıra Şanlıurfa Kızılay Şubesinin ve Kızılay Genel Merkezinin Yönetim Kurulu üyesi olarak bir çok yardım çalışmasında aktif olarak görev almıştı. Vefatından birkaç öncesine kadar da hasta haline rağmen sınır ötesi ve sınır içerisindeki yardımlar konusunda elinden gelen tüm gayreti sarf ediyordu. Merhum Necati Tüysüz abimizde Gülzar Derneğinin Başkanı olarak hem dernekleri adına hem de kuruluşunda ve daha sonraki çalışmaları ile katkı verdiği Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunda çalışmalara katılıyordu. Bu güzel, hayırsever ve fedakar insanların yardıma muhtaç insanlar için yapmış oldukları gayretleri bizler hiç unutmadık ve unutmayacağız. Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu olarak bu güzel insanların hatıralarını yaşatmak adına bizde Arakanlı Müslümanlar için yapılan iki eve onların ismini vererek aziz hatıralarını yaşatmak istedik' dedi.