Haber Merkezi

Sahip olduğu değerler ile önemli bir turizm potansiyeline sahip Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin turizmde hak ettiği noktaya gelmesi ve sık ziyaret edilen bir turizm noktası olması için Turizm Paydaşı kurum ve kuruluşların katılımı ile çalıştay düzenlendi.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. koordinasyonunda Birecik Kaymakamlığı, Birecik Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, ŞURO, TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu, Doğa Derneği temsilcilerinin katılımıyla Birecik İlçesi Stratejik Turizm Eylem Planı çalışmaları kapsamında Perşembe günü çalıştay gerçekleştirildi.

Birecik İlçesi Stratejik Turizm Eylem Planı hedef süresinin beş yıl olarak belirlendiği çalıştaya, Birecik Kaymakamı Kadir Duman, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu'nun başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda Birecik İlçesinde sürdürülebilir turizmin gelişmesi ve ivme kazanması konusunda kentin ve kırsal alanların sahip olduğu potansiyeller değerlendirilerek, turizm altyapısının güçlendirilmesi hususunda gereken eylem ve öncelikli müdahale alanları katılımcılarla birlikte tartışıldı.

Birecik ilçesinin sahip olduğu kültürel ve doğal varlıkların zenginliği, ilçenin çok katmanlı kültürel yapısının öneminin bir kez daha vurgulandığı çalıştayda Birecik ilçesinde konaklama, seyahat, yeme içme sektörü, gezi rotaları, markalaşma ve tanıtım, pazarlama ve iletişim ana başlıklarında ilgili kurumların da görüşleri alınarak ve plan kararları öncelik sırasına göre uygulama aşamasına geçmek üzere toplam 12 adet proje ve fizibilite çalışmasının hazırlanacağı belirtildi. Kurumlar arası diyalogun turizm alanında güçlenmesiyle orta-uzun vadeli plan hedeflerine ulaşılmasının mümkün olacağının dile getirildiği çalıştayda; Şanlıurfa'nın 1,5 gün olan konaklama gün sayısını en az 3 güne çıkarmak için ilçelerin turizm destinasyonuna dönüştürülmesi amacıyla diğer ilçelerde de Stratejik Turizm Eylem Planları çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, ileriki tarihlerde çalıştayların icra edileceği ifade edildi.