İLKHA/ Ceylanpınar halkının yıllardır beklediği bir hizmeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Erin, uluslararası statüde hizmet vermeye başlayan kapının eksikliklerinin giderilmesi için talimat verdi.
Cumhurbaşkanlığı eylem planı doğrultusunda hazırlıkları yapılarak Şanlıurfa Valiliği koordinesinde şehir geçiş yolları ve gümrük sahasındaki işleri tamamlanarak hizmete açılan Ceylanpınar Gümrük Kapısında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Erin, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Sınırın karşı tarafındaki Resulayn ilçesinde yürütülen çalışmaları da ilgili kişilerle istişare eden Vali Erin, Ceylanpınar'ın, Viranşehir'in ve Resulayn'ın ekonomisine çok önemli katkılar sunması beklenen Ceylanpınar Gümrük Kapısındaki eksikliklerin hızlıca tamamlanması için talimat verdi.
Barış Pınarı Harekatı ile sosyal ve ekonomik hayatın normale dönmeye başladığı Resulayn'da yetiştirilen toprak mahsullerinin ticareti, Ceylanpınar Gümrük Kapısının hizmete girmeye başlamasıyla başlamış oldu. Ceylanpınar Gümrük Kapısında halen belirli günlerde izin verilen ticari geçişler, eksikliklerin tamamlanmasıyla birlikte tüm mesai günlerinde yapılabilecek.