Seyfullah POLAT / Vizyon eksikliği ve uzun vadeli bir planlama yapılmadığı için yıllardır çözüme muhtaç bir şekilde el atılmayı bekleyen Balıklıgöl havzasındaki otopark sorunu, bölgeye ulaşımı sağlayan alternatif yolları da etkisine aldı. Resmi kurum araçlarının yanı sıra, ŞURKAV Çarşısı, Butik Oteller ve restoranların yoğunlukta olduğu Büyükyol'da, esnaf ve vatandaşlar otopark istiyor.
Tüm araçlar için olmasa bile resmi kurum araçları için öncelikli çözüm yolu bulunması gerektiğini dile getiren esnaf ve vatandaşlar, 'Bölgenin tarihi ve doğal dokusu nedeniyle mahalle içlerine araç girmiyor. Mahalleli araçlarını yol kenarlarına bırakıyor. Selahaddin Eyyubi Camii çevresinden ŞURKAV Çarşısına olan kısım ise tam bir kaos. Eyyübiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, Eyyübiye Belediyesi, Büyükşehir ve Eyyübiye Zabıta Müdürlükleri gibi resmî kurumlara ait araçlar, bu dar alana toparlanmış durumda. Esnaf kendi dükkanının önünde yer bulamıyor. Araç parkının yoğunluğu nedeniyle toplu taşıma araçları zar zor ilerliyor' diyerek sorunu kısa bir şekilde özetledi.

KISA VADEDEKİ ÇÖZÜM, SELAHADDİN EYYUBİ CAMİİ'NİN BAHÇESİ
ŞURKAV Çarşısı'nda bulunan hizmet binamıza ulaşımda, park sorunu yaşayanlardan biri de Yazı İşleri Müdürümüz Veysel Polat. Sorunun ilgililere aktarılması için bölge esnafını pek çok kez dinlediğini belirten Polat, 'GAPGündemi olarak vatandaşların ve esnafın sorunlarını yerinde dinledik ve kısa vadedeki çözümün de aynı yerde olduğunu gözlemledik. Biz de hizmet binamızın ŞURKAV'da olması nedeniyle sürekli Büyükyol'u kullanıyoruz. Aracımızı park edecek bir otopark bulamadık. Tüm otoparklar zaten kapasitesinin üzerinde bir doluluğa ulaşmış. Yeni abone kabul etmiyorlar. Çevredeki otoparkların dolu ve fiziki anlamda yetersiz olduğu, kısa vadede ise bir çevre düzenlemesine gidilemeyeceği düşünülünce, en pratik çözüm Selahaddin Eyyubi Camii'nin bahçesi. Madde bağımlılarının girişini engellemek için kapısına kilit vurulan bu bahçe, herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç duymadan 150-200 araç alabilecek kapasitede. Resmî kurumlara ait araçların böyle bir alana yönlendirilmesiyle sorun kısa vadede çözülebilir ve esnaf-mahalleli mutlu olur. Bu adım Selahaddin Eyyubi Camii için de iyi olur. Bu çözüm önerisini Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'a ilettik. Çok olumlu yaklaştı' diyerek Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'un Müftülükle iletişime geçip böyle bir adım atabileceklerini belirttiğini dile getirdi.