Haber Merkezi / Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik faaliyetleri ile vatandaşlara hizmet eden Karaköprü Belediyesi, çocuklara çevre koruma alışkanlığı kazandırma adına düzenlenen çevre şenliğine öncülük etti.
Karaköprü Belediyesi Çevre Koruma Birimi, TEMA Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği, Şanlıurfa Gençlik Merkezi, Genç Stem Kulübü ve Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) tarafından düzenlenen programda çocuklara çevre ve doğanın korunması anlatılırken, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Programa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Aras, davetliler ile çocuklar katıldı. Çocuklarla birlikte etkinliklere katılan Başkan Baydilli, tohum ekip ebru sanatı denemesi gerçekleştirdi. Başkan Baydilli ayrıca etkinlikte çocuklara uygun yerlere dikmeleri için fidan hediye etti.
Programda konuşan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli çevrenin insanın yaşamı için önem arz ettiğini belirterek, çocuklara bu alışkanlığı aşılamak için çalıştıklarını kaydetti.
Başkan Baydilli, 'Çevre Koruma Birimimizle birlikte her zamana yaptığımız etkinliklerden birindeyiz. Burada paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinlikte çocuklarımızla birlikte doğayı tanıma, çevre temizliğinin önemi gibi konularla ilgili etkinlikler gerçekleştirdik. Bu tür etkinliklere, eğitimlere her zaman destek olacağız, katılacağız. Ben paydaşlarımıza, derneklerimize ve çok değerli çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Programın ardından Başkan Baydilli etkinliğe destek veren paydaşlara plaket verirken, çocuklarla hatıra fotoğrafı çekindi.