Haber Merkezi / Toplantıda Haliliye ilçesinde görev yapan muhtarlara seslenen Kaymakam Yılmaz, Muhtarlarımızla ayda en az bir kez yapacakları muhtar toplantılarında tespit edilecek sorunların ilgili muhataplara ve kuruluşlara aktarılarak çözüm aranacağını kaydetti.

Valilik konferans salonunda gerçekleşen muhtarlar toplantısında konuşan Kaymakam Yılmaz, 'İleriye dönük güzel planlama ve çalışmalar yapmak suretiyle, halkımızın refah düzeyini yükseltecek bir çalışma içerisine gireceğiz. Hepimizin yapacağı çok sayıda iş var. Enerjimizi ve yoğunluğumuzu vermek suretiyle problemlerin çözümüne odaklanmamız gerekiyor, Sizler, mahallenizdeki her türlü problemi en iyi bilen, kendi mahallenizdeki yetim öksüzü, muhtaç durumdaki insanları yakından tanıyan, Mahallenizin gençlerini farklı, istenmeyen alanlara sevk etmek isteyen kötü niyetlilerle, güvenlikten asayişe kadar birçok konuda en fazla bilgi sahibi olan kişilersiniz. Muhtarlarımızı hiçbir zaman ve kesinlikle yalnız bırakmayacağız. Uyuşturucu ve suçla mücadele, gençlerimizin hem zihnen hem de bedenen iyi yetişmesini sağlayacak hizmetlerin götürülmesi ve faaliyetlerin gerçekleşmesi konusunda da muhtarlarımızın bilgisi ve bize aktardıklarının çok önemli olduğunu değerlendiriyoruz' dedi.

Kaymakam Yılmaz'ın konuşmasının ardından söz alan muhtarlar, mahallelerinde yaşanan sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması için taleplerini ilettiler. Şanlıurfa Valiliği tarafından geliştirilip görevliler tarafından dağıtılan, mahallelerin talep ve sorunlarının tespitine yönelik formlar toplanarak dile getirilen sorunlar tek tek not alındı, ilgili kurumlara iletilmek üzere, rapor haline getirildi.

Toplantıda; tüm Muhtarlar Kahraman Ordumuz tarafından Suriye'de sürdürülmekte olan terörle mücadele operasyonunda Mehmetçiklerin yanında oldukları ve gerekirse bu uğurda kendilerinin de Afrin başta olmak üzere herhangi bir bölgede verilecek göreve hazır oldukları hususu dile getirildi. Bu arada; Yenice Mahallesi Muhtarı Mehmet Subaşı tarafından bir maaşını TSK Güçlendirme Vakfına iletilmek üzere bağışta bulunduğunu ifade etti.

Muhtarların bu duyarlılıkları Kaymakam Ali Yılmaz tarafından da takdirle karşılandı ve tüm muhtarlarımıza bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya, Haliliye İlçesine bağlı 170 mahalleden 90 mahalle muhtarı, Haliliye İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Tetik ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Emin Seymen katıldı.