İLKHA/ Son günlerde ilçe genelinde artan vakaların önüne geçmek amacıyla denetimler rutin bir şekilde sürdürülüyor. Hilvan'da, temastan kaynaklı risklerin oluşabileceği her türlü ortam kontrol altında tutuluyor.
Hilvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı kolluk kuvvetlerinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü personeli de yapılan denetimlere destek verip alınan tedbirleri tebliğ ederek sürecin sağlıklı bir şekilde kontrol altına alınması konusunda bilgilendirmede bulunuyor. Bu kapsamda, ilçe genelinde faaliyette olan yiyecek ve içecek temin ve satış noktaları, imalathaneler, sağlık kurumları, internet ve oyun salonları sıkı denetim altında tutuluyor.
Gece ve hafta sonlarında da işbaşında olan kolluk kuvvetleri, yoğunluğun yaşandığı düğün salonlarında yakın temastan kaynaklanabilecek risklerin önüne geçmek amacıyla 'Düğün gözlemci masaları' kurdu. Düğün boyunca salondan ayrılmayan ekipler, düğün davetlilerinin maskelerini çıkarmamaları ve sosyal mesafelerini korumaları için sürekli ikazda bulunuyor.
Kamu sağlığını korumak amacıyla denetimlerin devam edeceğini belirten yetkililer, vakaların artışını düşürmek ve ilçede devam eden salgını kontrol altına alana kadar denetimlerin aralıksız bir şekilde sürdürüleceğini belirtti