Haber Merkezi / Müzik şehri olarak Ulusal ve Uluslararası platformda adını sıkça duyuran Şanlıurfa'da müziğin geleceğe taşınması adına Sempozyumlar, çalıştaylar ve çeşitli etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Müziğini geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak için Konservatuar Şube Müdürlüğünü kurdu.
Yaygın ve temel müzik eğitiminin verileceği Konservatuarda gençlerin uzmanlar eşliğinde akedemik olarak müzik ile iç içe olmaları sağlanıyor.
Şanlıurfa'nın tarihi yapıtlarından olan Reji Kilisesinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürlüğü hizmet binası kuruldu. Bu günde gerçekleştirilen açılışa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Sanatçı Mehmet Özbek, Sanatçı Zekeriya Ünlü, Sanatçı, Halil Altıngöz, Şanlıurfalı sanatçılar, sanatseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konservatuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, 'Yaklaşık bir yıl önce Sanat ve Müzik anlamında gerek ulusal gerek ise uluslararası anlamda gurur duyduğumuz Mehmet Özbek Hocamıza ulaştık. Kurumsal bir yapıya geçmemiz lazım dedik ve Konservatuar Şube Müdürlüğümüzü açalım ve artık Şanlıurfa'mızın genç yeteneklerini Müzik, Kültür ve Sanat anlamında kurduğumuz bu Şube Müdürlüğümüz ile geleceğe taşıyalım. Fikrimiz her şekli ile kabul görerek Hocamız ve kıymetli bilim adamları ekibi ile Şanlıurfa'ya gelerek çalışmaları başlattılar'

ÇİFTÇİ: ŞEHİRLERİ ŞEHİR YAPAN FARKLILIKLARIDIR, KÜLTÜRÜ, SANATI VE MÜZİĞİDİR
'Artık Çocuklarımız ve gençlerimiz müzik ve kültür anlamındaki yeteneklerini geliştirmek istiyorlarsa Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın konservatuar şube müdürlüğümüzün kapıları herkese adil bir şekilde açık. Şehirleri şehir yapan farklılıklarıdır, kültürü, sanatı ve müziğidir. Şanlıurfa'da yaşayan insanlar olarak da bir bakış açısına ihtiyacımız var. Şanlıurfa'nın sokakları, ahengi ve sıra geceleri Şanlıurfa'da kendi değerlerini yetiştirdi. İbrahim Tatlısesleri, Kazancı Bedihleri, Mıkım Tahirleri, Tenekeci Mahmutları, Mehmet Özbek hocamı, Zekeriya Ünlü ve Halil Altıngöz'ü yetiştirdi. Fakat herkes onlar kadar Şanlıurfa'nın dışında bu işin mücadelesini veremiyor olabilirler. Onun için bizim daha bilimsel bir şekilde yaklaşmamız lazım'

'UNESCO MÜZİK ŞEHRİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ'
Müzik Şehri olma yolunda UNESCO'ya başvurduk diyen Başkan Nihat Çiftçi, 'Şuanda Müzik şehri olmanın alt yapılarını oluşturuyoruz buda bilimsel kaynaklarla olacak ve gerek Müzik Sempozyumu gerek ise Müzik Çalıştayları ulusal ve uluslararası ölçekte Şanlıurfa'da farklı müzik kültürlerinin olduğunu ortaya çıkaracaktır. Elde ettiğimiz kaynaklarla UNESCO Daime temsilciğine müracaatlarda bulunduk şimdi de Şube Müdürlüğümüzün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz'

ÇİFTÇİ: KÜLTÜR, ŞEHİR VE İNSAN SEVGİSİNİ BİZE ULAŞTIRAN KANALLARDAN BİR TANESİDİR
'Kültür önemli bir konu, belki de şehir ve insan sevgisini bize ulaştıran kanallardan bir tanesidir' diyen Başkan Nihat Çiftçi, 'Duygumuzu, düşüncemizi, felsefemizi ve hayata bakış açımızı namelere dökende müziktir. İnsan duygusu ile vardır, her şey maddiyattan ibaret değildir. Duygu ve düşünceyi beselemezseniz eksik bırakılmış olursunuz işte Büyükşehir Belediye Başkanlığının yaklaşımı budur. Bu projede emeği geçenleri tebrik ediyorum, Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun' diye konuştu.

POLAT: SANATI VE KÜLTÜRÜ DESTEKLEYEREK YARINA TAŞIMAK BÜYÜK BİR BELEDİYECİLİK BAŞARISIDIR
AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ise, 'Bir toplumun var olmasındaki en büyük etkenlerden biri gençlerimizi ve kadınlarımızı önemseyerek yarınlara taşımaktır. Onlara yönelik yerler açarak sosyal ve sanatsal faaliyetler anlamında destekleyebilmek büyük bir Belediyecilik başarısıdır. Bu yüzden başkanımız Nihat beyi tebrik ediyorum. Artık ilgi duyan çocuklarımızın ve gençlerimizin doğrudan eğitim alabilecekleri bir konservatuar oluşturuldu. Sanat ile büyüyen bir nesil topluma merhamet ile faydalı olacaktır. Bu konuda her zaman Büyükşehir Belediyemiz desteklerini esirgemediler' diye konuştu.

ÖZBEK: NİHAT ÇİFTÇİ KADAR SANATA VE KÜLTÜRE ÖNEM VEREN BİR BELEDİYE BAŞKANI DAHA GÖRMEDİK
Sanatçı Mehmet Özbek ise, ' Kültüre ve Sanata Nihat Çiftçi kadar önem veren bir Belediye Başkanı daha görmedik. Allah tüm Belediye Başkanlarımızdan razı olsun şehire çok çeşitli çalışmalar yaptıkları için. Bir memleketin dünyaya tanıtılmasındaki en önemli unsur kültürdür ve sanattır. Bu işin eğlence anlamında değil, kültür çerçevesinde yapılması gerekiyor. Bu gün müziğimize bizler eğlence çerçevesinde bakıyorduk, sayın Başkanımızın faaliyetleri ile geçtiğimiz aylarda yerli ve yabancı bir çok bilim adamının katılımı ile bir sempozyum düzenlendi. Burada Şanlıurfa'mızın müziğini masaya yatırarak neler yapılması gerektiğini birer bildiri ile sundular. Buda Şanlıurfa'mızdaki ilk atılımdı. Bundan böyle Akademik bir yuvamız var çocuklarımız artık müziği sokaktan ve medyadan değil burada güzel bir şekilde hocalarımızın nezaretinde öğrenecekler. Bu türküleri öğrenirken de bir kültür edinmiş olacaklar. Bu bakımdan bu konservatuarın çok hayırlı olduğuna ve bu hayra da imza attığından dolayı Sayın Başkanımı ve kadrosunu yürekten kutluyorum' diye konuştu.

ÜNLÜ: ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ
Sanatçı Zekeriya Ünlü'de, 'Elimizden geldiğince kültürümüzü yaşatmaya ve ileriye götürmeye çalışıyoruz. Buraya davet edildiğimizden dolayı çok memnunuz. Memleketimize bu güzel konservatuarı kuran Başkanımıza teşekkür ediyorum' diye konuştu.

ALTINGÖZ: EMEĞİ GEÇEN BAŞKANIMIZ NİHAT ÇİFTÇİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Sanatçı Halil Altıngöz ise, 'Konservatuarın ilk gösterimini teşkil eden topluluk oluşurken elimizden gelen gayreti gösterdik. Sıra Gecesi topluluğu oluşmasında çalışmalarda bulunduk bu ufacık filizin bugünkü hale gelmesinde ve bu olaya şahit olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Emeği geçen Başkanımız Nihat Çiftçi 'ye ve ekinine teşekkür ediyoruz' dedi.
Gerçekleştirilen açılışın ardından hizmet binasını gezen heyet kursiyerler tarafından verilen çeşitli konserleri dinlediler.
Yaygın ve Temel Müzik eğitimlerinin verildiği Müzik Konservatuarında Halk Oyunları, Tiyatro, Müzik Kursları ve Türkiye'de müzik anlamında farkındalık yaratmak adına Çocuk Korusu kursları veriliyor.

ÇEKÜL VAKFINDAN BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ'YE TEŞEKKÜR BELGESİ
Öte yandan Konservatuar açılışında Tarihi Kentler birliği, Büyükşehir Belediyesi ve Çekül Vakfı ile birlikte düzenlenen 'Uygarlık Tarihinin Aydınlanması Yolunda Çok Boyutlu Koruma, Şanlıurfa' projesi kapsamında verilen desteklerden dolayı Çekül Vakfı tarafından Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkür belgesi verildi.