Haber Merkezi / Ziyarette Başkan Eyyüpoğlu, heyetteki yetkililere çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Görüşmede ayrıca yüzde 65 elektrik enerjisi desteğinden faydalanmak için çiftçilerin DEDAŞ'a 10 Aralık tarihine kadar ilk taksitlerini ödemeleri gerektiği hatırlatıldı.
Çiftçilerin sorunları Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu tarafından DEDAŞ ve Tarım ve Orman Bakanlığı Sulama Daire Başkanlığı yetkililerine bir bir anlatıldı. Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığına ziyarette bulunan heyet ile bir araya gelen Ahmet Eyyüpoğlu, çiftçinin DEDAŞ ve sulama konusunda yaşadığı sorunları yetkililere iletti. Ayrıca görüşmede DEDAŞ yetkilerin yüzde 65 elektrik desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 10 Aralık 2018 tarihine kadar elektrik borçlarının ilk taksitini ödemeleri gerektiği aktarıldı.
Bugün odayı ziyaret eden heyette; Tarım ve Orman Bakanlığı Sulama Daire Başkanı Bekir Sıtkı Özbek, Dicle Elektrik Yatırım A.Ş Genel Müdürü Necat Tur, Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Arvas, DEDAŞ il Müdürü Osman Hondü, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Çakmak ve İl Müdür Yardımcısı Halil Şıtıl yer aldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, DEDEŞ ile çiftçinin yaşadığı sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Elektrik ücretlerinde de indirime gidilmesi gerektiğini de vurguladı. Eyyüpoğlu, 'bu yıl çiftçilerimiz biraz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu yüzden tarımda kullanılan sulama ve elektrik enerjisi ücretlerinde belli oranlarda indirim yapılmasını istedik. Ayrıca sulama sorunlarının kökünden çözümü için de bekleyen projelerin hayata geçirilmesini de talep ettik.' Dedi.