Haber Merkezi / 01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa katılan Başkan Resul Yılmaz, Paşa Konağı Sosyal Tesislerinde ilçedeki müftülük ve din görevlileri onuruna yemek verdi.
Din görevlilerin çok önemli bir görevi ifa ettiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, 'Din görevlileri hem birer eğitimci hem öğretmendir. Bu dünyada bizim asli görevimiz Rabbimizin emirleri doğrultusunda yaşamaktır. Bu minvalde gençlerimize ve çocuklarımıza örnek olup bu doğrultuda yaşamalıyız. Özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın yetişmesinde hepimizin ağır bir sorumluluğu vardır.' dedi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı tebrik eden Yılmaz, belediye olarak özellikle camiler ve ibadethaneler konusunda imkanlar dahilinde her türlü desteği verdiklerini belirtti.
İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, şunları söyledi: 'Rabbim vatanımızın ve milletimizin huzurunu bozdurtmasın. Dün 8 şehidimiz vardı, Rabbim rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin, ailelerine de sabırlar versin. Din görevlileri olarak işimizin ve görevimizin ne denli önemli olduğu yaşanan hadiseler neticesinde ortaya çıkıyor.'
Davete katılan Kaymakam Mustafa Çiftçiler ve Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a da teşekkür eden müftü Yıldızbaş, 'Sizler kurumumuz adına bize mekanı tahsis eden ve ikramlarda bulunan değerli belediye başkanımıza ayrıca teşekkür ederiz.' diye konuştu.
Yemeğe Kaymakam Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Müftü Mahmut Yıldızbaş, müftülük yetkilileri ile din görevlileri katıldı.