ERİN:BU TOPRAKLAR DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞEHİTLİĞİDİR
Suriye'nin Tel Abyad bölgesinde, yol kontrol noktasına gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen 3 askerimizden Piyade Binbaşı Şevket Tombul ve Piyade Teğmen Sinan Bilir'in cenazeleri, Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından dualarla memleketlerine uğurlandı. Törende konuşma yapan Vali Erin, 'Dünyanın en büyük şehitliği haline gelmiş olan topraklarımızı onurlu ve güçlü bir şekilde gelecek nesillere teslim edeceğiz. Bir kez daha şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum' dedi
URFALI ŞEHİT MUSTAFA ALPAKLI TOPRAĞA VERİLDİ
Bombalı araçla düzenlenen kalleş saldırıda şehit düşen Şanlıurfalı Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı; Eyyübiye İlçesi'ne bağlı Selmanlar Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından İl Müftüsü Ramazan Taştan'ın kıldırdığı cenaze namazıyla Salmanlar Mezarlığı'na defnedildi. Şehid Alpaklı'yı; ebediyete uğurlandığı bu son yolculuğunda yalnız bırakmayan vatandaşlar, tören boyunca salavatlar eşliğinde dua etti. Şehit Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı'nın bir ay önce evlendiği öğrenildi.
Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yol kontrolü sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Binbaşı Şevket Tombul ve Piyade Teğmen Sinan Bilir'in Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan naaşları, Şanlıurfa GAP Havalimanı'na getirildi.
Havalimanındaki törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişi okundu, Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Taştan dua etti.
Şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, askerler tarafından omuzlanarak uçağa konuldu.
Piyade Binbaşı Tombul 'un naaşı Eskişehir'e, Piyade Teğmen Bilir'in cenazesi Tokat'a gönderildi.
Tombul'un evli ve iki çocuk babası, Bilir'in ise bekar olduğu öğrenildi.
Aynı terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı'nın naaşı, memleketi Şanlıurfa'da düzenlenecek törenin ardından defnedilecek.
Törene AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve askeri yetkililer katıldı.
Şehit Teğmen Sinan Bilir Tokat'ta son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Bilir'in cenazesi de Türk Hava Kuvvetlerine ait askeri uçakla Tokat Havalimanı'na getirildi. Şehidin cenazesi, annesi Nevriye ile eşi Sibel Bilir tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Şehidin naaşı, babaevinde helallik alındıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Şehidin annesi Nevriye, eşi Sibel ile kardeşleri Ahmet ve Aşkın Bilir, gözyaşı döktü.
Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası bir süre askerlerin omzunda taşınan şehidin naaşı, Erenler Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nde defnedildi.
Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Vali Ozan Balcı, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak ile askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Şehit Piyade Uzman Onbaşı
Alpaklı Şanlıurfa'da son
yolculuğuna uğurlandı
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı da Eyyübiye kırsalında Selmanlar Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.
Helallik alınmasının ardından Selmanlar İlkokulunun bahçesinde cenaze töreni düzenlendi.
Törene şehidin babası Ali, annesi Aysel, eşi Ayten ile kardeşleri Mehmet, Kadir, İbrahim, Halil, Hülya ve Sara Alpaklı, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Halil Özcan ve Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile siyasi parti temsilcileri, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Vali Erin, yaptığı konuşmada, bütün şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, 'Uğruna binlerce şehit verdiğimiz ve dünyanın en büyük şehitliği haline gelmiş olan Anadolu topraklarının bir çakıl taşını, bir karışını dahi kimselere kaptırmadan onurlu ve güçlü bir şekilde inşallah evlatlarımıza ve gelecek nesillere teslim edeceğiz. Bir kez daha şehidimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.' dedi.
İl Müftüsü Ramazan Taştan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Alpaklı'nın naaşı, salavatlar ve 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla Salmanlar Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.