Haber Merkezi / Müzisyen, Türk Halk Sanatçısı ve Şanlıurfa kültüründe örnek gösterilen isimlerden Tenekeci lakaplı Mahmut Güzelgöz vefatının 32. Yıl dönümünde Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Harran Kapı Aile Mezarlığında kabri başında anıldı. Sevenleri yapılan anma programında mezarı başında dua ettiler.
Anma programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Şube Müdürü Ahmet Dağlar, Kent Konseyi Kültür Ve Sanat Başkanı Fuat Kürkçüoğlu, Devlet Türk Halk Müziği Şanlıurfa Koro Şefi Bakır Karadağlı, Devlet Türk Halk Müziği Şanlıurfa Koro Sanatçısı Halil sezgin, saz ve ses sanatçı öğrencileri Hacı İbrahim Güzelgöz ve çok sayıda sevenleri katıldı.
Anma programında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, 'Tenekeci Mahmut Güzelgöz'ün vefatının 32'ci yıl dönümü münasebeti ile bir aradayız. Urfa'nın kültürü Urfa'nın folkloru, Urfa'nın musikisi konusunda örf ve adeti konusunda Urfalı olma anlamında büyük bir ustaydı. Allah nur içinde yatırsın' dedi.