Haber Merkezi / Şanlıurfa'da vatandaşlar tam kapanma sürecinde kurallara riayet ederek salgının yükselen seyrinin bir an önce düşmesi ve salgınla mücadele etkin rol oynamak adına üzerlerine düşeni yapmaya gayret gösterdi.

RAMAZAN AYINDA SOFRALARDA HALİL İBRAHİM BEREKETİ YAŞATILDI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de tam kapanma sürecini fırsata çevirerek vatandaşların daha rahat bir yaşam sürmesi adına hizmetlerini sürdürdü. Ramazan ayının büyük bir bölümünün kapanma sürecine denk gelmesiyle birlikte günlük 4500 ailenin evlerine sıcak yemek ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayını paylaşma ayı ilan ederek sofralarda Halil İbrahim bereketi yaşattı.

BÜYÜKŞEHİR VEKTÖR VE HAŞEREYLE MÜCADELESİNİ SÜRÜDÜRYOR
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı vektör ve haşerelerle mücadelelerini gece ve gündüz olarak sürdürürken artan hava sıcaklıklarında vatandaşların evlerinde daha rahat vakit geçirmelerini amaçlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Beyazgül'ün titizlik ile takip ettiği çalışmalarda, 3 merkez ilçenin kırsal mahallelerinde 14 farklı ekip ile günlük 75 kırsal mahalle ilaçlanıyor. Ekipler, ilaçlama çalışmalarını vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda da yürüterek taleplere anında karşılık veriyor.

KENT MERKEZİNDE ASFALT, KIRSALDA HİZMET ATAĞI
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri kent merkezinde üst yapısı tamamlanan, deforme olan yollarda asfaltlama çalışması başlatarak vatandaşların yolları daha konforlu bir şekilde kullanmalarını sağlarken Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri ise 13 ilçede yer alan 1.250 kırsal mahalleye yol hizmeti sağlamak İçin tam kapanmayı fırsata çevirerek hizmet atağı başlattı.

ŞUSKİ TAM KAPANMADA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRDÜ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri de tam kapanma sürecinde sürekli sahadaydı. Vatandaşlardan gelen talepler ve rutin çalışmalarını sürdüren ekipler bir yandan alt yapı çalışmalarını yürütürken diğer yandan tıkanan rögarları açtı. Ekiplerin sahada çalışmaları tam hız devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN YANINIZDA
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri de Başkan Beyazgül'ün talimatları doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olarak Büyükşehir her zaman yanınızda mesajını verdi. Evde bakım, ev temizliği ve daha birçok alanda hizmetlerini sürdüren ekipler vatandaşın duasını aldı.

AKÇAKALE FİDANLIĞINDA YETİŞTİRİLEN ÇİÇEKLER TOPRAKLA BULUŞTURULUYOR
Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, Akçakale fidanlığında yetiştirilen farklı türlerden çiçekleri Şanlıurfa'nın cadde, sokak ve refüjlerinde toprakla buluşturarak cadde ve sokakların daha güzel bir görüntüye sahip olması için çalışmalar yürüttü.

TAM KAPANMADA MİNİK DOSTLARIMIZI UNUTMADIK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'da hayvan sever dernekleri ve gönüllülerle iş birliği içinde çalışarak sokak hayvanları için mama desteğine devam ediyor.29 Nisan - 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tüm Türkiye'de uygulanan sokağa çıkma yasağında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına yönelik Büyükşehir Belediyesi gönüllü kuruluşlarla birlikte sokak hayvanlarına yönelik besleme çalışmaları gerçekleştirdi.

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNE DEVAM EDECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve tüm Türkiye'de uygulanan 17 günlük tam kapanmada tam kadro sahada olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşlardan tam not alırken kısıtlamanın bugün titibariyle sona ermesiyle birlikte rehavete kapılarak kuralların ihlal edilmemesi için de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tam kapanma sürecinde olduğu gibi denetimlerini sürdürecek.