Haber Merkezi / Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktığı Şanlıurfa'da kentin sınırlarını çevreleyen Atatürk Baraj Gölü ile yüzme havuzlarında bilinçsiz yüzme nedeniyle her yıl çok sayıda kişi boğularak hayatını kaybederken, bu kurs sayesinde boğulmaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

'CANKURTARAN EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK'
İki gün sürecek olan Cankurtaran kursuna 30 Cankurtaran adayının katıldığını belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, açtıkları kurs sayesinde cankurtaran olmak isteyenlere eğitim verildiğini söyledi.
Amaçlarının başta havuzlar olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlere Cankurtaran yetiştirmek olduğunu aktaran İl Müdürü Keşküş, '30 kişilik genç bir ekibe cankurtaran eğitimleri vererek hem meslek edinmelerini sağlıyoruz. Hem de havuzlarda baraj ve göletlerimizde boğulma olaylarına karşı önlemler alıyoruz.
İki günlük eğitim sürecinden geçecek olan Cankurtaran adaylarımız istedikleri havuzda çalışabilecekler. Kursumuza katılan arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum inşallah önümüzdeki günlerde yüzme hakemliği kursu açmayı planlıyoruz onunda müjdesini burada vermiş olalım.' dedi.